#raspberry-pi

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

28

Raspberry Pi Pico är mikrokontroller för under hundralappen

Raspberry Pi är redan en populär byggsten för enkla ARM-datorer. Nu expanderar företagets kretsar till mikrokontroller.

83

Raspberry Pi 400 är komplett dator i ett tangentbord

Med den senaste versionen av Raspberry Pi lånas idéer från 80-talets ikoniska hemdatorer, där hårdvaran huseras i tangentbordet.

30

Cooler Master kickstartar passivt kylt Raspberry Pi 4-chassi

Med Pi Case 40 vill Cooler Master erbjuda ett kompakt chassi som kyler kretsarna passivt, vilket tillåter högre klockfrekvenser.

52

Raspberry Pi 4 med 8 GB primärminne är här

Efter ett år på marknaden får enkortsdatorn Raspberry Pi 4 sällskap av en konfiguration med dubblerad mängd primärminne.

40

Raspberry Pi får kamera med utbytbar optik

Raspberry Pi-familjen utökas nu med en påkostad kameramodul, som lovar bättre bildkvalitet och valfrihet kring objektiv.

20

Retropie får stöd för Raspberry Pi 4

Operativsystemet Retropi är populärt för att köra nostalgiosande spel och nu öppnas dörren till bättre flyt via Raspberry Pi 4.

26

Raspberry Pi 4 med 2 GB primärminne prissänks – ersätter 1 GB

Den som suktat efter en Raspberry Pi 4 med 2 GB primärminne får den nu till samma pris som den utgångna 1 GB-modellen.

19

Raspberry Pi 4 får Vulkan-accelererad grafik

Bättre grafikprestanda är på gång till enkortsdatorn Raspberry Pi 4 i form av stöd för grafikgränssnittet Vulkan.

33

Student skapar passiv kylare för Raspberry Pi med stöd för expansionskort

Raspberry Pi 4 är bättre än föregångarna på många punkter, men utvecklar mer värme. För att råda bot på detta utan att offra expansionsplatserna har en användare tagit saken i egna händer.

34

Ice Tower är tornkylare för Raspberry Pi 4

Med den senaste versionen av Raspberry Pi hoppar både prestanda och värmeutveckling upp ett par pinnhål. Nu presenteras en tornkylare utformad för den populära enkortsdatorn.

44

Raspberry Pi 4 bryter mot standarden för USB Type-C

Den fjärde utgåvan av enkortsdatorn Raspberry Pi 4 erbjuder mycket nytt, däribland USB Type-C. Nu uppdagas att implementationen inte följer USB Type-C-standarden.

17

Raspberry Pi 4 får uppdatering för lägre temperatur och bättre prestanda

Nyligen lanserade Raspberry Pi 4 får en firmware-uppdatering, som sänker de rapporterat höga temperaturerna som kan leda till reducerad prestanda.

612

Raspberry Pi 4 Model B lanseras – snabbare processor och upp till 4 GB primärminne

Den populära enkortsdatorn Raspberry Pi släpps i nytt utförande, där mer primärminne och dubbla bildanslutningar sällskapas av Gigabit Ethernet och en tre gånger snabbare processor.

18

Raspberry Pi Foundation släpper eget tangentbord och mus

Den som vill bygga en hemmasnickrad lösning helt byggd runt enkortsdatorn Raspberry Pi kan nu köpa både mus och tangentbord med Raspberry Pi-tema.

48

Raspberry Pi 3 Model B+ lanseras

Den populära enkortsdatorn Raspberry Pi 3 Model B släpps idag i en ny revision med bland annat en kraftigt förbättrad nätverkskrets och högre klockfrekvenser.