#qlc

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

45

Samsung påbörjar massproduktion av QLC-baserade lagringsenheter på 4 TB

Samsung börjar tillverka QLC-baserade lagringsenheter för vanliga konsumenter, något de hoppas ska driva på utvecklingen och göra enheter på 1 TB eller mer vanligare.

31

Intel 660P är den första QLC-baserade SSD-enheten för konsumenter

Produktion av minneskretsar bestyckade med celler innehållande fyra bitar har inletts. Nu har den första QLC-baserade enheten skymtats och det handlar om god prestanda till ett lågt pris.

27

Samsung gör QLC V-NAND för SSD-enheter på upp till 128 TB

I samband med Flash Memory Summit omfamnar Samsung QLC och lagrar fyra bitar data per cell, något som öppnar upp för rekordstora SSD-enheter.

18

Toshiba först med QLC NAND med fyra bitar data per minnescell

Trots fortsatt skepsis kring för TLC går Toshiba ut med att de är på gång med QLC-flashminne, där fyra bitar data per minnescell borgar för höga kapaciteter i såväl SSD-enheter som telefoner.