#nuc

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

Sponsras av Intel
34

Testpilot: Intel NUC "Ghost Canyon" med dedikerat grafikkort

Intel utökar serien NUC med ny formfaktor och stöd för grafikkort. Testpiloten David "DavidtheDoom" Kvist undersöker nykomlingen.

8

Härligt nörderi – der8auer förvandlar en Intel NUC till dator i en dator

Teknikprofilen der8auer trotsar Intel och förvandlar en NUC 9 till en dator i en dator genom att tejpa över PCI Express-kontakter.

69

Asus introducerar NUC-klassad dator med AMD Ryzen 7 4800U under huven

Asus MiniPC PN50 matchar Intels NUC-formfaktor, men bygger istället på processorn AMD Ryzen 7 4800U för bärbara datorer.

32

Intel NUC med Tiger Lake och Xe-grafik hittar ut på bild

Senare under året släpper Intel åtminstone två nya NUC-datorer med Intel Tiger Lake, den ena med dedikerat grafikkort.

17

Razer Tomahawk är ett modulbaserat chassi för Intel Ghost Canyon

Ett datorchassi i mindre formfaktor visas upp i Razers bås på CES 2020, där insidan består till stor del av Intel Ghost Canyon.

32

AMD presenterar Intel NUC-konkurrent

AMD tar sikte på ytterligare ett av Intels produktområden med Mini PC-initiativet, vilket handlar om kompakta datorer i samma anda som Intel NUC.

25

Intels NUC med Tiger Lake får PCI Express 4.0 och Xe-grafik

En kommande version av Intels kompakta datorer i NUC-familjen ska bestyckas med Tiger Lake-processorer och grafikdel baserad på Xe-arkitektur, med lansering planerad till 2020-2021.

25

Intels "Coffee Lake"-baserade NUC-enheter fångade på bild

Designmässigt är det mesta sig likt men på insidan finnes såväl Coffee Lake-baserade processorer som förbättrad kylning, M.2-anslutningar och 2,5-tumsplats för lagring.

20

Intel NUC "Bean Canyon" baserade på Coffee Lake-U hittar ut på webben

Intels åttonde generation NUC "Bean Canyon" hittar ut på webben. På menyn står energisnåla processorer baserade på Coffee Lake och grafikdelen Iris Plus med tillhörande eDRAM.

30

Testpilot: Intel NUC8i7HVK Edge Hades Canyon – ultrakompakt speldator

Häng med när testpiloten David Kvist tittar närmare på det senaste tillskottet i Intels NUC-serie av ultrakompakta datorer, som kommer med den kraftfulla grafikdelen Radeon RX Vega M.

14

Intel NUC med Cannon Lake-U och Radeon-grafik på bild

En ny NUC från Intel med kodnamnet Crimson Canyon hittar nu ut på webben. Denna kommer med en Cannon Lake-U-processor samt en separat grafikdel från AMD.

40

Intel avtäcker NUC med "Kaby Lake-G" och Radeon RX Vega M-grafik

Kort efter avtäckandet av nya processorer i "Kaby Lake-G"-familjen visar nu Intel nya NUC-enheter med dessa, vilka kommer med integrerad Radeon RX Vega-grafik.

29

Intel NUC med "Kaby Lake G" på bild

Trots att AMD:s och Intels samarbete inte väntas bära frukt förrän nästa år skymtas nu den första enheten med Kaby Lake G på bild, där mycket talar för att det handlar om en Intel NUC-dator.

67

Intel NUC uppdateras med Kaby Lake

Traditionen trogen är det åter dags för nya modeller i Intels ultrakompakta Next Unit of Computing-serie, denna gång utrustade med purfärska Kaby Lake-processorer.

11

Intel NUC baserade på Kaby Lake och Apollo Lake hittar ut på nätet

En läckt roadmap visar specifikationer för nästa generations Intel NUC-datorer. Det handlar bland annat om två nya modeller baserade på Intels sjunde generations Core-processorer.