#nintendo

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

17

Nintendo gör rekordkvartal tack vare Zelda-lansering

Med ett nytt Zelda-spel och en Mario-film i ryggen står det klart att Nintendo gör ett lönsamt första kvartal för räkenskapsåret.

61

Rykte: Nintendos nästa konsol släpps 2024

Under 2024 ämnar Nintendo lansera efterföljaren till den omåttligt populära Switch, spelkasetter blir kvar men OLED-skärm uteblir.

26

Kittla retronerverna med Nintendo-tangentbord från 8Bitdo

Tillbehörsmakarna 8Bitdo överraskar med att lansera mekaniska tangentbord som inspirerats av Nintendo Entertainment System.

33

Nintendo Switch modiferas till att köra moderna PC-spel

Storspel som God of War och Grand Theft Auto V hoppar igång på den snart sju år gamla konsolen.

49

Spelutvecklare får verktyg inför Nintendo Switch 2

Uppgifter pekar mot att utvecklare nu får tillgång till både hårdvara och mjukvaruverktyg för att ta fram spel till Nintendos nästa konsol.

69

Xbox Series-konsolerna säljer betydligt sämre än Playstation 5

Med en kombinerad försäljning på endast 21 miljoner enheter för Xbox Series X och S hamnar Microsoft rejält på efterkälken ställt mot konkurrenten Sony.

43

Microsoft: "Vi har förlorat konsolkriget"

Med syfte att övertyga amerikanska konkurrensmyndigheter menar Microsoft att konsolerna från Nintendo och Sony är betydligt mer populära än Xbox.

63

Valve stoppar emulatorn Dolphin på Steam

Tidigare i vår utlovade utvecklarna av emulatorn Dolphin en version på Steam, men både Valve och Nintendo sätter käppar i hjulet.

36

Dbrand ger Nintendo långfingret i klistermärke

Tillbehörsmakaren Dbrand riskerar Nintendos vrede med Zelda-inspirerade dekaler som ber speljättens jurister att "dra åt helvete".

6

Youtuber bygger kamprobot av NES

Youtube-kanalen Electrosync tar konsolkriget till nästa nivå och förvandlar en gammal Nintendo Entertainment System till robotkämpe i klass med Robot Wars.

28

EU fixar gratis Joy-Con-reparation

EU-kommissionen skriver på Twitter att Nintendo har gått med på att reparera Joy-Con-kontroller med trasiga styrspakar när garantin har gått ut.

60

Nintendo: "Switch har mer att ge"

Speljättens VD meddelar att Nintendo Switch är här för att stanna ett tag till och att gott om nya spel är under utveckling.

39

Nintendo Switch tredje mest sålda konsolen i världen

Med 122 miljoner sålda exemplar armbågar Nintendos handhållna konsol sig förbi både Playstation 4 och klassiska Game Boy.

25

Mindre drift och mer lycka med magnetiska Joy-Con-spakar

Medan Nintendo hävdar att det inte går att göra något åt Switch slitna styrspakar tar Gulikit saken i egna händer med egna, drift-fria varianter.

64

Digital Foundry: "Nintendo Switch Pro inte längre aktuell"

När spelexperterna Digital Foundry rundar av året berättar de att en högre presterande variant av Switch inte längre är aktuell.