#nas

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

26

Testpilot: Qnap TS-453D – funktionsrik NAS med 2,5 Gbps Ethernet

Testpiloten Björn Endre tar sig an Qnap TS-453D, en NAS-enhet med två 2,5 Gbps Ethernet, HDMI 2.0-utgång och utbyggnadsmöjlighet.

29

Western Digital presenterar WD Red Plus för att markera CMR-användning

Sagan om Western Digitals fuling med NAS-hårddiskar fortsätter och nu adderar företaget en märkning som visar CMR-diskar.

33

Western Digital listar hårddiskar med lägre prestanda

Företaget klargör vilka hårddiskar i produktutbudet som bygger på den billigare, lägre presterande SMR-tekniken.

73

Seagate smyger också in sämre teknik i hårddiskar

Western Digital är inte är ensamma om att smyga in SMR-teknik i hårddiskar, något Seagate också visar sig vara skyldiga till.

77

Western Digital smyger ut sämre teknik i NAS-hårddiskar

Western Digital kryper nu till korset och erkänner att prestandainskränkande SMR-teknik används i WD Red-hårddiskar.

I samarbete med Qnap
5

Testpilot: Qnap HS-453DX-8G är snabb NAS för TV-bänken

Snabb och flashbaserad lagring intar allt fler enheter och arkivet söker nytt hem. Häng med när Hugo Blom testar Qnap HS-453DX-8G, utrustad med 10 gigabit Ethernet och polerat yttre.

I samarbete med Qnap
57

Nikka om vad du ska tänka vid val och konfiguration av NAS

NAS-enheten borde ha blivit årets julklapp menar Nikka, som i detta avsnitt förklarar varför en NAS är bra att ha och hur den bör konfigureras.

63

Ökade utpressningsattacker mot NAS-enheter

Attacker där filer på internetanslutna NAS-enheter krypteras för utpressningssyfte har ökat på senare tid, och användare av sådana produkter bör se till att hålla mjukvaran uppdaterad.

I samarbete med Seagate
28

Genomgång om vad som skiljer en hårddisk för NAS-enheter från mängden

Lagring kommer i många former, men för den som vill spara mycket data är hårddisken fortsatt det mest prisvärda alternativet. Idag tittar vi på vad som skiljer NAS-hårddiskar från andra.

32

Testpilot: Qnap TS-328 – enkel NAS-enhet för hemanvändaren

Fler och fler enheter kommer med mindre flashbaserad lagring och kan behöva lite hjälp. Häng med när David Kvist testar Qnap TS-328, en tre-diskars NAS-enhet för hemanvändaren.

I samarbete med Toshiba
31

Testpilot: Toshiba N300

En mekanisk hårddisk från Toshiba inriktad på NAS-användning står redo att testas, där testpiloten "hunden" undersöker modellen N300 närmare.

31

Testpilot: Synology Diskstation DS216Play

En liten kompakt enhet som gör saker giganterna inte klarar. Det är vad Synology har slängt ihop med DS216Play med stöd för 4K, RAID och beprövad mjukvara.

32

Netgear ReadyNAS Ultra 6 RNDU6320

Att flytta ut lagringen från den enskilda datorn till en nätverksenhet har sina fördelar. SweClockers dyker på en av Netgears mest påkostade NAS-enheter.

34

D-Link DNS-323

Nätverkslagring blir allt mer på modet och marknaden översvämmas av mer eller mindre kompetenta enheter. SweClockers tar en närmare titt på en av D-Links billiga storsäljare.

29

Thecus N3200

Hemanvändare och mindre företag har sedan ett par år tillbaka haft ett behov av att lagra dokument centralt samt att ha säkerhetskopior av dokument på en central plats. Marknaden för nätverkslagring är en starkt växande sådan. Två tillverkare som relativt nyligen har intagit den svenska marknaden är Qnap och Thecus. Vi har tidigare testat en NAS-enhet från Qnap och nu är det dags att titta närmare på en nätverkslagringsenhet från Thecus.