#matisse

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

38

AMD Ryzen 3000-serien "Matisse" får stöd för upp till 5000 MHz DDR4

Med processorarkitekturen Zen 2 flyttar AMD ut minneskontrollern till en separat krets och den nya lösningen ska enligt rapporter stöda DDR4-minne i hastigheter om 5 GHz.

95

AMD Ryzen "Matisse" med 12 kärnor och 24 trådar hittar ut i databas

AMD:s kommande Ryzen 3000-serie kan potentiellt levereras med fler än åtta kärnor. Nu skymtas ett ingenjörsexemplar av en tolvkärnig "Matisse"-processor i databasen för Userbenchmark.

41

De stora processornyheterna från CES 2019

Efter att dammet från CES lagt sig sammanfattar SweClockers påde största processornyheterna från mässan, som AMD:s Ryzen 3000-serie och Intel Ice Lake för bärbara.

169

AMD demonstrerar Ryzen 3 "Matisse" med 8 kärnor och 16 trådar

Under CES 2019 slår AMD på stort och demonstrerar för första gången Ryzen 3 för världen. Med ett tidigt exemplar håller den jämna steg med Intel Core i9-9900K till mycket lägre strömförbrukning.

56

Rykte: AMD Ryzen 3000-serien och styrkretsen X570 med PCI Express 4.0

AMD:s kommande processorserie Ryzen 3000 med kodnamn "Matisse" kan enligt nya uppgifter levereras med stöd för gränssnittet PCI Express 4.0, vilket blir premiär för konsumentmarknaden.

51

AMD avtäcker grafikkort och processorer byggda på 7 nanometer under CES 2019

Teknikmässan CES 2019 blir en viktig händelse för AMD, då det nu bekräftas att företaget under denna avtäcker de första produkterna tillverkade på 7-nanometersteknik.

99

AMD: "Vi storsatsar på 7 nanometer"

Efter Globalfoundries besked om att de lägger 7 nanometer på is går AMD ut med ett meddelande om att det inte påverkar produktplanerna, där Vega, Zen 2 och Navi håller schemat.

25

Globalfoundries upphör med utvecklingen av 7 nanometer – AMD satsar på TSMC

Som en blixt från klar himmel går Globalfoundries ut med att de upphör med utvecklingen av mer avancerade tillverkningstekniker. För AMD innebär detta att de blir storkund hos TSMC.

72

MSI stärker uppgifterna om att AMD släpper tolvkärniga Ryzen nästa år

I ett marknadsföringsklipp för kommande styrkretsen B450 avslöjar MSI att bolagets moderkort kommer ha stöd för "åtta kärnor och uppåt", i linje med tidigare rykten.

17

AMD "Starship" och "Matisse" skymtas på webben

Verktyget Hwinfo uppdaterades nyligen varpå uppgifter om förändringar släpptes. Dessa skvallrar om att några av AMD:s framtida produktfamiljer börjar närma sig ett färdigt stadium.

77

AMD Zen 2 till processorfamiljen "Matisse" – lanseras år 2019

Processormakaren AMD har två uppföljare till första generationens Ryzen planerade till år 2019. År 2018 släpps kodnamn Pinnacle Ridge, som efterträds av Matisse med arkitekturen Zen 2.