#kaby-lake

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

8

Huawei Matebook X till Sverige i augusti

Förra året breddade den kinesiska teknikjätten Huawei sin produktarsenal med en hybriddator. Denna får nu sällskap av ännu en bärbar dator, med relativt hög prestanda och pris därefter.

66

Överklockningsprofil kallar Intel X299 för "VRM-katastrof"

Kort efter den påskyndade lanseringen av Intels nya processorer för styrkretsen X299 menar en känd överklockningsprofil på att det har satt spår i kvalitetskontrollen av moderkorten.

47

Intels Skylake- och Kaby Lake-processorer har Hyperthreading-relaterat fel

Snart två år efter lansering uppdagas ett fel i Intels Skylake-processorer, men även efterträdaren Kaby Lake, där Hyperthreading kan ge upphov till oförutsägbart systembeteende.

38

AMD Ryzen Threadripper med upp till 16 kärnor kan lanseras den 10 augusti

Nya uppgifter talar för att AMD kan lansera Ryzen Threadripper i augusti, vilket skulle innebära att de tillsammans med ärkerivalen Intel kommer turas om med prestandatronen under året.

88

Intel Skylake-X och Kaby Lake-X i butik mot slutet av juni

Under spelmässan E3 meddelar Intel att de snart öppnar upp förbokningar av processorfamiljerna Skylake-X och Kaby Lake-X, där utvalda modeller ska levereras sista veckan i juni.

5

MSI lanserar moderkortet X299 XPower Gaming AC för Intel Skylake-X

Näst på tur med att presentera ett moderkort baserat på Intels senaste plattform är MSI vars X299 Xpower AC skryter med hela fem M.2-platser som främsta särskiljande egenskap.

9

EVGA lanserar tre moderkort med Intel X299 för Kaby Lake-X och Skylake-X

Inför den kommande lanseringen av Kaby Lake-X och Skylake-X visar nu EVGA upp tre nya moderkort, vilka bestyckas med påkostad strömförsörjning och en uppsjö av anslutningar.

27

Aorus X299 Gaming 9 är påkostat moderkort för Intel Skylake-X och Kaby Lake-X

I samband med lanseringen av den nya styrkretsen X299 introduceras även ett stort antal nya moderkort. Nu visar Aourus X299 Gaming 9, vilket blir företagets toppmodell för X299.

217

Intel avtäcker Core i9-serien – 18 kärnor på X299-plattformen

Under Computex avtäcker Intel den omtalade Core i9-familjen som kan skryta med hela 18 kärnor i dess mest avancerade variant. Denna backas dessutom av den nya plattformen X299.

74

Intel Skylake-X med upp till 12 kärnor ingår i Core i9-serien

Med Intels nästa entusiastplattform och sockel LGA 2066 tillkommer prefixet Core i9, som av allt att döma används för processorer med sex eller fler kärnor.

34

Intel Core i7-8650U med fyra kärnor för ultratunna datorer hittar ut på webben

Till hösten släpps ännu en processorfamilj på Intels långlivade 14-nanometersteknik. Nu hittar en första modell med fyra kärnor för Ultabook-datorer ut på webben.

68

Intel förutspår lägre processorpriser efter AMD:s Ryzen-lansering

Uppstickaren AMD:s lansering av Ryzen sätter press på Intel, som nu förutspår att priserna på processorer i de högre prisklasserna kommer sjunka framöver.

19

Intel LGA 2066 för Skylake-X har samma kylarmontering som sockel LGA 2011-3

Det vankas ny sockel till Intels Skylake-X med upp till tolv kärnor och Kaby Lake-X. Den som planerar uppgradera slipper dock köpa ny kylare, det bekräftar Noctua.

56

Moderkortsförsäljningen fortsätter minska under 2017

Trenden med sjunkande försäljning på datorkomponentsmarknaden håller i sig, vilket dels uppges bero på stigande priser och ökat intresse för bärbara datorer.

157

Intel tidigarelägger Skylake-X, Kaby Lake-X och Coffee Lake för att kontra AMD Ryzen

Processorjätten Intel har än så länge inte kontrat AMD:s återkomst till prestandasegmentet, men nu talar uppgifter från Taiwan om att Intel skyndar med nästkommande generationer.