#id-software

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

11

Bethesda visar explosioner och biljakter i trailer för Rage 2

Uppföljaren till Id Softwares actionskjutare Rage presenteras nu i en gameplay-trailer på E3 2018. Spelet bjuder på en uppsjö av vapen i en öppen spelvärld och släpps våren 2019.

26

Rage 2 lovar öppen spelvärld och galen action

Bethesda släpper ny trailer för kommande Rage 2, med ordentligt pang pang och en öppen värld. Bakom spelet står bland annat svenska Avalanche Studios.

14

Bethesda avtäcker actionskjutaren Rage 2 med ny trailer

Via en teaser bekräftas det att Id Softwares speltitel Rage från 2011 får en uppföljare, vilken får namnet Rage 2.

31

Quake Champions släpps i Early Access 22 augusti

Den PC-exklusiva actionskjutaren Quake Champions väntas släppas på riktigt först senare under året, men lanseras redan senare under månaden i en Early Access-version via Steam.

56

Id Software hyllar AMD Ryzen och lovar optimeringar för nästa spelmotor

Med många kärnor till låga prislappar med AMD Ryzen kommer Id Software lägga mer krut på parallellisering för nästa generations Idtech-spelmotor.

110

Id Software: "4K-spel på Xbox Project Scorpio är slöseri med resurser"

Den extra beräkningskraften i Project Scorpio kan läggas på bättre saker än 4K-upplösning. Det anser en högt uppsatt Id Software-utvecklare, som basar över Doom och spelmotorn Id Tech 6.

75

Bethesda: "Ingen spelkonsol uppfyller vår vision för Quake Champions"

När Bethesda blåser nytt liv i klassikern Quake får nuvarande generations spelkonsoler inte vara med. Anledningen är att de prestandamässigt inte uppfyller "visionen" för Quake Champions.

43

Id Software visar Doom med Vulkan – på Geforce GTX 1080

Det börjar dra ihop sig till nya Doom, Id Softwares återstart av klassiska spelserien. Nu framkommer det att titeln även får stöd för gränssnittet Vulkan.

42

Doom får systemkrav

Nytolkningen av klassiska actiontiteln Doom ligger runt hörnet. Nu presenterar utvecklarna hos Id Software de officiella systemkraven.

83

Doom i alpha-version får systemkrav

Under helgen pågår det första slutna alpha-testet av kommande stortiteln Doom. I samband med det rullar Id Software och Bethesda ut en tidig uppsättning systemkrav.

25

Artikel från arkivet beskriver vägen till Doom

Spelmagasinet Gamasutra dammar av en artikel om hur Id Software skapade Doom, skriven tätt efter lansering. Materialet innebär mysig fredagsläsning för historeintresserade gamers.

51

Spela Wolfenstein 3D gratis i webbläsaren

Nostalgiker får en present av Id Software och utgivaren Bethesda Softworks, som publicerar en webbversion av FPS-spelens urmoder Wolfenstein 3D.

54

Id Software släpper källkoden till Doom 3

Precis som utlovat släpper John Carmack och Id Software källkoden till Doom 3, vilket gör det möjligt för hemmasnickare att använda dess 3D-motor i egna projekt.

183

Carmack skyller Rage-problem på dåliga drivrutiner

Id Softwares förgrundsfigur John Carmack ger både AMD och Nvidia en känga för problemen med nysläppta Rage. Samtidigt avslöjar han att PC:n inte längre är företagets huvudplattform.

89

Officiella systemkrav för Id Software Rage

Med mindre än en månad kvar till lanseringen passar utvecklarna på att avslöja de officiella systemkraven för det Id Tech 5-baserade spelet Rage.