#ice-lake

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

15

Intel Xeon Ice Lake med 38 kärnor på 10 nanometer släpps Q3 2020

Under en produktpresentation avtäcker Asus detaljer om Intels kommande processorer i Xeon-familjen, vilka nästa år tar upp kampen mot AMD Epyc på servermarknaden.

133

Intel fimpar 10 nanometer för stationärt – går direkt till 7 nanometer

Det har länge talats om att entusiaster kan få vänta länge på faktiska nyheter från Intel, något som stärks i en ny rapport. Processorjätten dementerar uppgifterna, men uttalandet är otydligt.

8

Microsoft uppdaterar Surface Pro med Intel Ice Lake och USB Type-C

Den sjunde generationen av Microsofts Surface Pro 7 får uppdaterad hårdvara och sätter fokus på djupare integration mellan applikationer och tillbehör som pennor och hörlurar.

23

Microsoft avtäcker Surface Laptop 3 med AMD Ryzen Surface Edition

Mjukvarujätten Microsoft inleder Surface-evenemanget med nya Surface Laptop, som kommer i två modeller – en med Intel Ice Lake och den andra med skräddarsydd AMD-processor.

29

Microsoft Surface Pro 7, nya Surface Laptop och ARM-modell hittar ut på webben

Dagen före Microsofts evenemang läcker fyra nya Surface-enheter ut på webben. Det handlar om alltifrån uppdaterad hårdvara till polerade designer och två helt nya modeller.

30

Intel: "Nästa arkitektur blir signifikant större än Sunny Cove"

Den senaste processorarkitekturen Sunny Cove har nyss anlänt, men arbetet på uppföljaren pågår. Enligt Intels Jim Keller blir den betydligt större än Sunny Cove.

17

Intels arkitektur Willow Cove ökar mängden cacheminne för första gången sedan 2008

Ett år efter Sunny Cove anländer Intels nästa arkitektur Willow Cove, som för första gången sedan 2008 års Nehalem ökar mängden L3-cacheminne per kärna.

53

Zen 3 blir effektivare än Ice Lake enligt AMD

Kort efter att Zen 2 släppts för konsumenter och servrar talar AMD redan om nästa steg – Zen 3. Med den arkitekturen lovar bolaget bättre energieffektivitet än Intels 10-nanometersprodukter.

14

Razer lanserar slimmade Blade Stealth med Intel "Ice Lake" och Geforce GTX 1650

Inom kort lanserar Razer en av de första bärbara datorerna enligt Intels ultraportabla koncept Project Athena. Trots fokus på lång drifttid utlovas god spelprestanda med ett dedikerat grafikkort.

5

Intels Xe-grafikkort får fler detaljer i uppdatering till Linux

Grafikkort baserade på Intels arkitekturer i Xe-familjen medför inte bara prestanda, utan även nya funktioner i displayenheten för förbättrad prestanda.

18

Intel ger "Ice Lake" stöd för pixelskalning med ny drivrutin

Efter att Nvidia lade till stöd för heltalsskalning, eller pixelskalning som det också kallas, lanserar Intel stöd för tekniken med grafikarkitekturen Gen11 i processorfamiljen Ice Lake.

21

Microsoft tillkännager Surface-event – äger rum den 2 oktober

Det är dags för ett nytt Surface-evenemang från Microsoft. På menyn väntas en bärbar hybriddator med kodnamnet "Centaurus", där en ny formfaktor med dubbla skärmar är huvudnumret.

8

Intel presenterar varumärke för Project Athena-datorer

Med Project Athena ämnar Intel höja standarden för bärbara datorer med längre batteritid och snabba anslutningar. Ett klistermärke ska förtydliga vilka modeller som uppfyller kraven.

35

Intel lanserar "Ice Lake" med arkitekturen Sunny Cove för bärbara datorer

Nu sjösätter Intel arkitekturen Sunny Cove genom "Ice Lake" tillverkad på 10 nanometer, som kombinerar kompetent grafikdel med snabba anslutningar för att ge tunna bärbara datorer ett lyft.

38

Intel håller schemat kring Ice Lake för bärbara datorer – i butik till julhandeln

Bärbara datorer blir de första att på bred front uppdateras med Intels processorer tillverkade på 10 nanometer. Enligt plan är dessa redo för lansering under årets fjärde kvartal.