#gcn

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

99

AMD Radeon R7 470 "Polaris 11" och R9 480 "Polaris 10" till Computex 2016

Det blåser upp till storm på grafikkortsmarknaden. Nya uppgifter talar för att AMD planerar släppa två grafikkretsar med oöverträffad energieffektivitet till Computex 2016 i juni.

114

Rykte: AMD Radeon R9 490X och R9 490 lanseras i slutet av juni

Det är inte enbart Nvidia som siktar på att lansera nya grafikkort till Computex. Nu ser det även ut som att AMD har liknande planer med sin kommande arkitektur Polaris.

29

AMD Radeon "Greenland" får specifikationer

En AMD-ingenjör som är ivrig med att skryta om sina bedrifter på Linkedin röjer detaljer för grafikkretsen Greenland, som i tidigare läckor figurerat som efterträdare till Fiji.

91

AMD prissänker kompakta Radeon R9 Nano

Kompakta prestandakortet Radeon R9 Nano höjde på många ögonbryn när det lanserades i fjol, men prislappen var likvärdigt uppseendeväckande. Nu genomför AMD en sänkning.

58

Polaris är kodnamnet för AMD:s nästa grafikarkitektur

Med över fyra år på nacken är det dags för en ny grafikarkitektur att ta vid efter Graphics Core Next. Namnet är Polaris, som bland annat bjuder på dubblerad energieffektivitet.

26

AMD Bristol Ridge är Carrizo för sockel AM4

Processormakaren AMD:s nästa generation processor med integrerad grafik heter Bristol Ridge och blir av allt att döma en uppfräschning av Carrizo, som redan släppts för bärbara.

29

AMD:s framtida processorer "Bristol Ridge" och "Stoney Ridge" listas i BIOS

Det är inte enbart arkitekturen Zen som står för AMD:s nyheter 2016. Nu listas processorfamiljerna Bristol Ridge och Stoney Ridge i ett referens-BIOS.

106

AMD Radeon 300-serien ute i butik

Efter mycket om och men säljstartar AMD idag Radeon 300-serien, som i alla fall inledningsvis består av fem olika modeller i prisspannet 1 290–4 790 kronor.

406

AMD presenterar Radeon R9 Fury X, R9 Fury och minstingen R9 Nano

Det vankas inte mindre än fyra nya grafikkort när AMD rullar ut familjen Fiji. I topp stoltserar Radeon R9 Fury X med vattenkylning och rekordhög minnesbandbredd.

63

AMD tillkännager Radeon 300-serien på E3

Under det egna evenemanget PC Gaming Show på spelmässan E3 avtäcker AMD inte helt oväntat Radeon 300-serien, som ska erbjuda optimal prestanda i förhållande till pris.

90

AMD bekräftar omdöpta grafikkort i Radeon 300-serien

Till sommaren släpps en ny generation AMD-grafikkort, varav tre modeller nu specificeras. Bland dessa märks Radeon R9 370 som är slående lik gamla HD 7850 och saknar Freesync-stöd.

63

AMD:s processorplaner 2016 – Zen och K12 för hela slanten

Inför AMD:s analytikerdag läcker nya planeringsdokument ut på nätet, där allt från flaggskepp till mellanklassare och lättviktare presenteras.

21

AMD lanserar Kaveri Refresh i slutet av maj – följs av Bristol Ridge och Raven Ridge

Lagom till sommaren planerar AMD lansera en uppfräschning av Kaveri med spetsade grafikdelar, någonting som nästkommande år följs upp av Bristol Ridge och Raven Ridge.

135

AMD gör monsterprocessor med 16 kärnor, inbyggd grafikdel och HBM-minne

Med arkitekturen Zen hoppas AMD åter bli relevant på servermarknaden och nu avslöjas vad som sägs vara planerna om en monsterkrets, som sägs husera 16 kärnor och en integrerad grafikdel med staplat HBM-minne.

131

AMD visar produktplaner fram till 2020 och avslöjar APU med uppemot 300 W TDP

Användningen av staplat minne gör det möjligt för AMD att släppa processorer med integrerade grafikdelar i prestandasegmentet, någonting som ska bli verklighet 2017.