#exynos

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

56

Entusiaster vill få Samsung att överge Exynos i Europa

Europeiska mobilanvändare tröttnar på att Samsung använder egna Exynos-kretsar i sina telefoner och vill se mer av Snapdragon.

52

Samsung presenterar Galaxy Note 10 och tillskottet Note 10+

Samsungs senaste flaggskepp i Galaxy Note-serien utökas för första gången till två modeller, där specifikationerna skiljer sig åt en del mellan Galaxy Note 10 och Note 10+.

6

Samsungs Exynos 9825 blir först att tillverkas på noden 7nm EUV

Exynos 9825 blir Samsungs första systemkrets som tillverkas på den förbättrade 7nm-processen EUV, och kommer troligtvis att användas i telefonen Galaxy Note 10.

167

Samsung avtäcker Galaxy S10, S10+ och S10e med skärmhål för kamera

Telefonjätten Samsung uppdaterar Galaxy-familjen med tre enheter utrustade med namnet S10, förbättrad systemkrets och ny design med avseende på frontkameran.

9

Samsung vill utveckla egna grafikkretsar för mobiltelefoner

Precis som Apple före dem ska Samsung börja utveckla egna grafikprocessorer, vilka ska användas i billigare mobiltelefoner samt självkörande fordon.

89

Samsung avtäcker Galaxy S9 och Galaxy S9+

Samsung är sedan några år en av de starkast lysande stjärnorna på himlen av mobiltelefoner och i samband med Mobile World Congress presenteras generation nio i flaggskeppsserien Galaxy S.

12

Qualcomm väntas se minskad försäljning av systemprocessorer

Qualcomm är en av de största spelarna på telefonmarknaden, där systemprocessorn Snapdragon huserar i många toppmodeller. Nu väntas försäljningen sjunka till följd av ökad konkurrens.

12

Samsung börjar sälja Exynos-processorer till andra tillverkare

Nya uppgifter talar nu för att Samsung vill expandera sin närvaro på systemkretsmarknaden, då de planerar att erbjuda Exynos-processorer till andra tillverkare av smarta telefoner.

39

Samsung presenterar systemkretsen Exynos 9810

Lagom till den stundande lanseringen av Galaxy S9-serien presenterar nu Samsung bolagets senaste systemkrets, där bland annat fördubblad enkeltrådsprestanda står på menyn.

10

Samsung inleder tillverkning av andra generationens 10 nanometer

Lagom till år 2018 går Samsung in i storskalig produktion på andra generationens 10 nanometer, som bland annat ska användas för Exynos 9810 som tros husera i Galaxy S9.

56

Samsung lanserar Galaxy Note 8

Efter fjolårets explosiva lansering av Galaxy Note 7 avtäcker Samsung nu uppföljaren, där en stor skärm på 6,3 tum och dubbla kameror är två av nyheterna med det nya flaggskeppet.

3

Samsung tillkännager andra generationens 10-nanometersteknik

Kort efter att Galaxy S8 blev först med systemkretsar på 10 nanometer går Samsung ut med att de färdigställt generation två, som ska ge såväl högre prestanda som lägre strömförbrukning.

26

Samsungs lansering av Galaxy S8 dröjer till slutet av april

Den skarpa lanseringen av Galaxy S8 och Galaxy S8+ äger rum den 28 april istället för 21 april, något som tros bero på svårigheter med tillverkning på Samsungs 10-nanometersteknik.

39

Samsung Galaxy S8 får lanseringsdatum

Efter att ha brutit tradition avtäcks Samsung Galaxy S8 en månad senare än dess föregångare. Platsen för nästa Unpacked-evenemang är New York är datumet den 29 mars.

30

Samsung tillkännager Exynos 9 – åttakärnig systemkrets på 10 nanometer

Nästa flaggskeppstelefon från Samsung ska avtäckas inom kort, men redan nu tillkännages den systemkrets som sannolikt kommer användas.