#dlss

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

15

Intels XESS ska minska artefakter vid uppskalning

Intels uppskalningsteknik får särskilda algoritmer för att minska artefakter och eftersläpning. Därtill finns fem kvalitetslägen och enkel integration med spel.

34

AMD har nästa generations uppskalare på gång

Under konferensen GDC ska AMD presentera nästa generations uppskalare. Möjligheter inkluderar FSR 2.0 och tillägg av artificiell intelligens.

18

Källkoden till Nvidia DLSS på vift

Efter en cyberattack fortsätter Nvidias data spridas på webben. Nu letar sig detaljer om uppskalningstekniken DLSS ut med koppling till Nintendo Switch.

25

Nvidias nedskalningsteknik DLDSR testas

Digital Foundry sätter tänderna i det senaste verktyget från Nvidia, som på papper förbättrar bildkvaliteten utan att tumma allt för mycket på bildfrekvensen.

45

Nvidia lanserar DLSS 2.3 och släpper konkurrerande lösning till AMD FSR

Förbättrad bildkvalitet med DLSS och en nystöpt tillverkaragnostisk uppskalningsteknik är några av nyheterna som Nvidia presenterar.

18

Intel testar Hitman 3 och Metro Exodus med Intel Arc

Nästa smakprov inför lanseringen av Intels första grafikkort blir speltester, i vilka de visar uppskalning och ray tracing.

21

Nintendo patenterar DLSS-liknande teknik

Japanska spelgiganten vänder sig till maskininlärning för att skala upp 540p till 1080p i nyligen publicerat patent.

42

Nvidia DLAA ökar bildkvaliteten med AI-baserad kantutjämning

Den nya kantutjämningstekniken påvisar betydligt bättre bildkvalitet utan större inverkan på prestandan jämfört mot etablerade tekniker.

29

The Elder Scrolls Online får DLAA – DLSS utan uppskalning

Nvidias Deep Learning Anti-Aliasing är en modifierad version av DLSS som endast förbättrar bildkvalitet utan uppskalning.

21

Intel i matiga intervjuer om grafikkorten Arc

Processorjätten lättar på locket ytterligare med två matiga intervjuer. Hårdvara, mjukvara och en motsvarighet till DLSS med öppen källkod diskuteras.

28

Nytt verktyg håller spel uppdaterade med senaste DLSS-versionen

DLSS Swapper gör precis vad namnet antyder, det byter ut DLSS-version i dina installerade spel.

47

Intel Xe Super Sampling – uppskalning med maskininlärning för Arc

Intels kommande AI-uppskalning för grafik ser ut att likna Nvidias DLSS på många punkter. Temporal uppskalning kombineras med maskininlärning.

28

Intel anställer Nvidia-forskare bakom ray tracing och DLSS

Anton Kaplanyan som ligger bakom stora delar av Nvidias tekniker för uppskalning och ray tracing går över till Intel.

43

Snabbtest: AMD FSR mot Nvidia DLSS i Marvel Avengers

De första titlarna med stöd föruppskalningstekniker från både AMD och Nvidia är här. Vi jämför prestanda och bildkvalitet i Marvel Avengers.

22

Nvidia demonstrerar RTX-funktioner på ARM-plattform

Med hjälp av Mediatek-processor, Geforce RTX 3060 och Wolfenstein: Youngblood visar Nvidia ray tracing och DLSS på en ARM-plattform som kör Linux.