#dell

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

12

Taiwanesiska datortillverkare överväger bygga fabriker i Europa

Politiska spänningar, skattelättnader, strömavbrott och ökade arbetskostnader i Kina får datortillverkare att rikta blickarna västerut.

40

Asus bärbara datorer utrustas med OLED-paneler från Samsung

Samsungs satsning på OLED-paneler för bärbara datorer får luft under vingarna med Asus som storkund.

71

Dell får inte sälja vissa datormodeller i USA – drar för mycket ström

Nya lokala lagar om strömkonsumtion stoppar företaget från att sälja vissa modeller ur Alienware-serien till kunder i fem delstater.

17

Bärbara datorer blir dyrare under år 2021

Till följd av generell komponentbrist och hög efterfrågan höjer datortillverkarna priserna på bärbara datorer under året.

54

PC nådde rekordnivåer 2020 — rykten om dess död kraftigt överdrivna

För tio år sedan spåddes PC-marknadens död. Ett årtionde senare tar PC-försäljningen sitt största steg framåt sedan just 2010.

33

AMD:s Smartshift-teknik används i blott en bärbar dator i år

Med lanseringen av Ryzen 4000-serien för bärbara lyfte AMD dynamisk strömbudget med Smartshift, men utrullningen går långsamt.

36

Dell XPS 13 9300 – årgång 2020

Dell XPS 13 fortsätter att tänja gränserna mellan skärm och chassi. Årets modell får dessutom Intels Athena-certifiering.

37

Dell visar nya ultraportabla XPS 13 på CES

I vanlig ordning visar Dell upp årets modell av XPS 13, vilken i år får en fyrsidig Infinity Edge-skärm och Intel Ice Lake.

85

Dell XPS 13 får 16:10-skärm och Intel Ice Lake – säljstartar i Sverige

När hyllade Dell XPS 13 får en 2020-uppdatering blir det med större skärm, tangentbord som går ut till kanterna och senaste Ice Lake.

59

Dell överväger närmare samarbete med AMD

Till följd av rådande processorbrist går en av Intels mest trogna partner ut med att ett fördjupat samarbete med AMD utvärderas.

67

Dell: "Intels processorbrist förvärras"

Den bristande tillgången på Intel-processorer förvärrades under fjärde kvartalet i år, vilket påverkar datortillverkare negativt.

51

Dell Ultrasharp U4919DW – ultrabred 49‑tummare med IPS-panel

Formatet 32:9 är som två 16:9-skärmar i ett om du så vill. Med 5 120 × 1 440-pixlars IPS-panel, hög kvalitet och inbyggd KVM-växel passar Dell U4919DW dig som har mycket på bordet.

33

Alienware: "55-tumsskärm med OLED-panel släpps i slutet av år 2019"

I ett uttalande dementerar Dell att Alienware-spelskärmen på 55 tum med OLED-panel i 120 Hz endast är ett koncept och att den ska släppas senare under året.

14

Dell visar XPS 13 2-in-1 med Intel "Ice Lake" Core-processorer på Computex 2019

Under Computex-mässan visar Dell nästa uppgradering av Dell XPS 13 2-i-1 som får Intels "Ice Lake"-processorer tillverkade på 10 nanometer.

41

Dell XPS 13 – 2019 års upplaga av en utmärkt ultraportabel laptop

Med en förfinad design av ett välbeprövat koncept och Intels senaste processorgeneration blåser Dell nytt liv i en populär bärbar dator. SweClockers sätter 2019 års Dell XPS 13 på prov!