#ces-2019

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

250

Nvidias Jensen Huang dissar AMD Radeon VII

Nvidias VD sparar inte på krutet när han kommenterar AMD:s nypresenterade grafikkort Radeon VII. Jensen Huang menar att kortet är chanslöst mot Geforce RTX 2080.

169

AMD demonstrerar Ryzen 3 "Matisse" med 8 kärnor och 16 trådar

Under CES 2019 slår AMD på stort och demonstrerar för första gången Ryzen 3 för världen. Med ett tidigt exemplar håller den jämna steg med Intel Core i9-9900K till mycket lägre strömförbrukning.

179

AMD Radeon VII är världens första grafikkort tillverkat på 7 nm för konsumenter

Under AMD:s presskonferens på CES 2019 avtäcker de Radeon VII, vilket bestyckas med grafikkretsen Vega 20 tillverkad med 7-nanometersteknik.

30

Alienware visar gamingskärm på 55 tum med OLED-panel och 120 Hz

En av nyheterna från Alienware på CES 2019 är en gamingskärm, vilken blir den en av de första datorskärmarna att använda OLED-panel.

4

Razer visar spelskärmen Raptor och ekosystemet Chroma Connected

Razer har mycket att visa under årets CES-mässa, däribland den nya gamingskärmen Raptor samt Chroma Connected för styrning av RGB-belysning från olika tillverkare.

18

Alienware avtäcker bärbar speldator med utbytbara komponenter

Alienware gör en satsning på bärbart spelande med sin nya modell Area-51m, vilken likt en stationär dator kan uppgraderas av användaren med ny processor och nytt grafikkort.

24

Dell lanserar ny XPS 13 utan näskamera

Dell hör bön och 2019 års modell av XPS 13 blir utan webbkamera som filmar rakt upp i näsan. Tillkommer gör även en ny vit färg, ett förbättrat gångjärn och i stort förbättrade specifikationer.

12

Intel Optane Memory H10 är NAND-baserad SSD med Optane-cacheminne

Det senaste snittets NAND-minne ger mycket lagring för pengarna, men inte alltid hastigheterna som associeras med SSD-enheter. Det här vill Intel ändra på med serien Optane Memory H10.

15

HTC Vive Pro Eye på CES 2019 – vi provkör VR-headset med inbyggd ögonspårning

Svenska Tobii hjälper HTC med ögonspårning för bland annat navigering och ökad prestanda i VR. Under CES 2019 passar vi på att provköra nya Vive Pro Eye.

9

Razer visar ekosystemet Hypersense med haptisk återkoppling

På CES 2019 vill Razer visa att bolaget är redo för nästa steg inom kringutrustning och visar prototyper med tekniken Hypersense, som innebär haptisk återkoppling i produkter.

28

Arozzi visar gamingstolar med Star Trek-tema på CES 2019

Det blir extra nördigt när Arozzi intar årets CES-mässa. Star Trek-märkta stolar öppnar upp för vem som helst att leka kapten Kirk hemma i spelrummet.

21

Samsung visar fyra nya 8K-modeller med QLED och HDMI 2.1 på CES 2019

Koreanska Samsung följer upp förra årets introduktion av en 8K-upplöst QLED-TV med ytterligare fyra storlekar under CES 2019 – kompletta med stöd för HDMI 2.1 och förbättrade paneler.

61

Intel lanserar "Coffee Lake Refresh" utan integrerad grafikdel

På CES 2019 följer processorjätten Intel upp fjolårets avtäckande av Core 9000-serien. Det rör sig om sex processorer med suffixet "F", som innebär avsaknad av integrerad grafikdel.

41

LG satsar på OLED-TV med 8K-upplösning och HDMI 2.1 på CES 2019

TV-hysterin är ett faktum på den årliga CES-mässan, där LG visar upp 2019 års uppställning av OLED-apparater med alltifrån rullbara varianter till 8K-upplösta modeller med AI-uppskalning.

54

Thermaltake avtäcker Water RAM – vattenkylt primärminne med RGB-belysning

Thermaltake ger sig in på primärminnesmarknaden med Water RAM, vilket är vattenkylda minnesmoduler bestyckade med anpassningsbar belysning.