#ces-2019

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

85

Vi pratar Ryzen 3000-serien med AMD – Zen 2 och 7 nanometer

På CES 2019 visar AMD upp både nya grafikkort och ger en försmak av kommande Ryzen 3000-serien. Kompatibiliteten med 300-seriens styrkretsar kan dock bli tveksam.

35

Cybershoes låter Kenneth klampa runt i Skyrim VR på CES 2019

VR är fortsatt stort på CES och visas i olika storlekar och former. Bland annat demonstreras skorna Cybershoes som används för att gå i den virtuella världen.

61

Sony breddar TV-utbudet med 8K-upplösta modeller på CES 2019

Sony ansluter sig till resten av TV-giganterna på CES 2019 och erbjuder nya modeller med 8K-upplösning. Därtill släpper även företaget nya OLED-varianter med mindre förbättringar.

37

Gigabyte visar skärmen Aorus AD27QD – 144 Hz IPS med Freesync på 27 tum

Komponentjätten Gigabyte kommer till CES med ett nytt ess i rockärmen. Det handlar om företagets första spelskärm med 144 Hz och IPS-panel med gott om funktioner.

27

MSI introducerar Geforce RTX 2080 Ti Lightning Z – värstingkort med OLED-skärm

MSI tar siktet på överklockare och entusiaster med RTX 2080 Ti Lightning Z, som bestyckas med tre 8-pins PCI Express för strömförsörjning och OLED-skärm.

2

Be Quiet visar Dark Rock Slim – nätt tornkylare med ljudnivå i fokus

På CES 2019 visar tyska Be Quiet en ny medlem i kylarfamiljen Dark Rock. Dark Rock Slim är mindre än syskonen, men på menyn står fortfarande låg ljudnivå och kompetent kylförmåga.

9

Phanteks utökar varumärket Metallicgear med tre nya chassin

Phanteks bjuder på chassinyheter i form av tre nya modeller under varumärket Metallicgear, vilka ska erbjuda hög kvalitet till ett pressat pris.

28

Sandisk gör rekordstort USB-minne med 4 TB lagringsutrymme

Lagringsjätten Sandisk fortsätter satsningen på stort lagringsutrymme i små formfaktorer, med ett USB-minne som rymmer hela 4 TB.

11

Vi tittar närmare på Alienware Area-51m med utbytbara komponenter

Redaktionen kikar förbi hos Dell på CES 2019 för att ta en närmare titt på Alienware Area-51m, företagets bärbara speldator som kan uppgraderas av användaren.

20

Toshiba avtäcker världens första hårddisk med 16 TB lagringsutrymme

På CES 2019 är det världspremiär för en hårddisk med lagringsutrymme på 16 TB. Produkten är signerad Toshiba och för lagring används den mindre lagringstäta tekniken CMR.

9

EVGA visar grafikkortsnyheter på CES 2019

Nya grafikkort bjuds det på hos EVGA när bolaget visar tre nya varianter av Geforce RTX 2060, samt överklockningsvänliga Geforce RTX 2080 Ti Kingpin.

13

Phanteks presenterar chassit Eclipse P600S – baseras på samma stomme som Evolv X

Med en lyckad lansering av Evolv X i ryggen passar Phanteks på att spinna vidare på chassistommen med Eclipse P600S, där fokus ligger på tystnad och en mer attraktiv prislapp.

9

AMD Ryzen Mobile får stöd för bolagets ordinarie drivrutiner

Längre tids frustration uppmärksammas av AMD under CES 2019. Med start i februari blir det möjligt för användare med ett bärbart AMD-system att installera vanliga Radeon Software.

82

EVGA presenterar interna ljudkortet Nu Audio

EVGA tar klivet in i ny produktkategori och visar det PCI-Express-baserade ljudkortet Nu Audio, vilken tar siktet mot toppen bland interna ljudkort.

25

Corsair AX850 är nätaggregat tillverkat av Seasonic med 80 Plus Titanium

Corsair tar sikte på verkningsgrad i den absoluta toppklassen med två nya nätaggregat i AX-serien – denna gång tillverkade av Seasonic och i betydligt rimligare effektklasser.