#bahnhof

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

58

Bahnhof rättar sig efter PTS krav – skickar in användaruppgifter

Efter PTS hot om miljonvite väljer bredbandsoperatören Bahnhof att rätta sig in i ledet och skickar in efterfrågade användaruppgifter.

133

Bahnhof tvingas blockera fildelningssajter för vetenskapliga artiklar

Internetleverantören Bahnhof har begärts blockera "piratsajter" som tillhandahåller vetenskapliga artiklar, något som företaget fogar sig efter för att undgå vite.

131

Bahnhof och Huawei släpper 10 Gbit-router för hemanvändare

Bahnhof blir nu en av de första att erbjuda en router för privatpersoner som bestyckas med en 10 Gigabit Ethernet, och därmed klarar av att leverera hastigheter upp till 10 000 Mbit/s.

227

Bahnhof döms till att lämna ut uppgifter om kunder

Förvaltningsrätten slår nu fast att Bahnhof måste lämna ut uppgifter om sina kunder. Enligt dem väger behovet tyngre än det intrång i den personliga integriteten åtgärden innebär.

97

Ny statlig utredning föreslår ökad datalagring i Sverige

Enligt operatören Bahnhof föreslår en ny statlig utredning ökad datalagring i Sverige, där leverantörer skulle behöva lagra upp till 300 terabyte mer data än de gör idag.

458

Bahnhof svarar på hovrättens dom mot Bredbandsbolaget

Den senaste i raden att rikta kritik mot hovrättens dom är nu Bahnhofs VD Jon Karlung, som menar att beslutet är bakåtsträvande och ett steg i fel riktning.

226

Spridningskollen lägger ned

Initiativet Spridningskollen var tänkt att minska den illegala fildelningen i Sverige genom kravbrev och information, men läggs ned på grund av hård kritik och en ohälsosam debatt.

151

Bahnhof skickar kravbrev till Spridningskollen

Efter anklagelserna om varumärkesintrång skickar Bahnhof ett kravbrev till Spridningskollen. En betydande del av pengarna ska gå till Föreningen för svenska ångbåtsstämplar.

73

Bahnhof: "Vi lagrar endast det vi måste"

Att Bahnhof inte behöver lämna ut kunduppgifter till Spridningskollen beror enligt VD:n Jon Karlung på hur de lagrar informationen, till skillnad från andra internetleverantörer.

295

Bahnhof anklagar Spridningskollen för varumärkesintrång

Innan Spridningskollen skrider till handling och skickar ut kravbrev stöter de på motstånd från internetleverantören Bahnhof, som anklagar initiativet för varumärkesintrång.

82

Bahnhof tvingas lämna ut uppgifter om abonnenter till polisen

Efter en utdragen tvist med Post- och Telestyrelsen tvingas Bahnhof efter kammarrättens beslut lämna ut abonnentuppgifter till polisen, även för brott där straffpåföljden är under sex månader.

147

Bahnhof: "Polisen lägger resurser på meningslösa bagateller"

Statistik från Bahnhof visar att fildelning är den vanligaste orsaken när polisen begär ut uppgifter om användarna, något som enligt operatören är slöseri med resurser.

70

Bahnhofs vite stoppas av Förvaltningsrätten

Internetleverantören Bahnhof slipper betala vite till Post- och telestyrelsen, i alla fall för tillfället. Detta efter ett överklagande till Förvaltningsrätten som meddelat inhibition.

137

Post- och telestyrelsen förelägger Bahnhof att lämna ut abonnemangsuppgifter

I ett nytt föreläggande från Post- och telestyrelsen får Bahnhof en vecka på sig att lämna ut abonnemangsuppgifter till Polismyndigheten, annars väntar ett vite på fem miljoner.

166

Svenska staten förbereder internet-filtrering

I syfte att luckra upp den svenska monopolmodellen för spel föreslår en av regeringens utredare IP-blockering av utländska aktörer som inte vill betala en särskild licensavgift.