#3nm

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

25

AMD:s prestandamål för Zen 5 och Zen 6 letar sig ut på webben

De kommande arkitekturerna uppges leverera 10–15 procent högre prestanda vid samma klockfrekvens per generationsskifte.

78

Knapp prestandavinst för Apples färska A17 Pro

Prestandasiffror från Geekbench 6 visar på att Apple med nöd och näppe når utlovat prestandalyft för Iphone 15 Pro-familjens nya systemkrets.

28

AMD och Nvidia tar klivet till 3 nanometer som tidigast 2025

Betydande prestandakliv inom processorer och grafikkort kan till följd av höga kostnader vid tillverkning dröja till 2026.

14

Kärvt när Intel och Samsung jagar nya kunder

Trygga TSMC är den tillverkare som företag i behov av det senaste satsar på, varför orderböckerna hos Intel och Samsung är glest bokade.

20

Gigabyte: "Nästa Ryzen till slutet av 2023"

I ett pressmeddelande bekräftar partnertillverkaren Gigabyte att nästa generations Ryzen-processorer lanseras till slutet av 2023.

41

Lägre efterfrågan från AMD och Nvidia drabbar TSMC

TSMC hade överlag ett starkt 2022, men minskad efterfrågan från storkunder påverkar halvledarjätten under 2023.

23

TSMC:s orderingångar till underleverantörer sänks med uppemot 50 procent

Bolaget rapporteras även skruva ned produktionskapaciteten på 3 nanometer, något som skulle gå emot Apples planerade lanseringar.

180

AMD avtäcker Ryzen 7000 "Raphael" med arkitekturen Zen 4 och sockel AM5

Den nya processorfamiljen Ryzen 7000 "Raphael" blir AMD:s första på 5 nanometer, vilket sällskapas av en ny sockel, nya finesser och integrerad grafik.

28

Samsung först ut med 3 nanometer

De första kretsarna tillverkade på Samsungs 3-nanometersteknik är officiellt levererade och bolaget når därmed mållinjen före både TSMC och Intel.

10

Framtida kodnamn och chiplet-processorer när AMD visar produktplaner

Fler detaljer från AMD:s senaste presentationer rätar ut frågetecken kring framtiden, där nya kodnamn och tydligare besked kring IPC står att finna.

29

AMD uppges tillverka grafikkretsar på Samsungs 4 nanometer

Efter uppgifter om att AMD överväger Samsung för tillverkning rapporteras om att ett samarbete redan kan vara långt gånget.

26

AMD kan tillverka processorer hos Samsung

Alltmer pekar mot att AMD riktar blicken mot Samsung för tillverkning av framtida processorer och eventuellt även grafikkort.

34

Missnöjt AMD kan byta TSMC mot Samsung

TSMC allokerar avancerade noder och stora volymer åt Apple. Enligt källor insatta i halvledarbranschen är Qualcomm och AMD därför sugna på att byta kontraktstillverkare.

79

Apple planerar kraftfullare M1-processorer för stationära datorer

Nya uppgifter talar för att Apple skalar upp M1 för proffsorienterade Mac Pro, där upp till 40 kärnor och en rejäl grafikdel står på menyn.

44

Intel och Samsung vill tillverka Apples kretsar för Mac-datorer

De båda tidigare nära partnerna vill vinna tillbaka Apple, men lite talar för att att Apple i närtid vill släppa TSMC som exklusiv tillverkare.