#22nm

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

68

Intel Core i5-4690K och Pentium G3258 Anniversary Edition

Det är dags att sätta tänderna i fler processorer för överklockare. I testlabbet surrar nya Core i5-4690K och Pentium G3258, som med lägre priser ska ge mycket prestanda för pengarna.

124

Intel Core i7-4790K "Devil's Canyon"

Vårens lansering av Haswell Refresh avslutas med nya processorer för överklockare. Med rekordhöga 4,0 GHz och löften om ännu mer tar Core i7-4790K plats i SweClockers testlabb.

44

Intel Pentium Anniversary Edition specificeras

Överklockare har inte enbart Intel Devil's Canyon att se fram emot i sommar. För den med stram budget avslöjas nu specifikationerna för Pentium Anniversary Edition G3258.

128

Intel Core i7-4790 och i5-4690 "Haswell Refresh"

I väntan på Broadwell blåser Intel nytt liv i fjärde generationens Core-processorer med högre klockfrekvenser och nya styrkretsar. Det är dags att sätta klorna i Haswell Refresh.

64

Intel lanserar nya processorer för stationära datorer i vår och sommar

Arkitekturen Haswell återkommer i två nya plattformar framåt sommarmånaderna. Först ut är uppdaterade Haswell Refresh medan entusiastorienterade Haswell-E dröjer till höstkanten.

53

Intel förbereder upplåsta Haswell Refresh, Pentium och Broadwell med Iris Pro

Under GDC bjuder Intel på nyheter för överklockare. Det handlar om Haswell Refresh K-serien med bättre värmeledningsförmåga, en upplåst Pentium och Broadwell med Iris Pro för stationära.

30

Intel Haswell Refresh lanseras i april

Processorjätten Intel flyttar fram lanseringen av Haswell Refresh till april, någonting som skapar oro bland tillverkarna som ännu inte har färdiga moderkort.

46

Intel Haswell Refresh i årets andra kvartal

I slutet av april planerar Intel och partnertillverkare att släppa de första moderkorten med styrkretsen ur 9-serien, som ackompanjeras av cirka 20 nya processorer.

9

Intel Broadwell för surfplattor 30 procent strömsnålare än Haswell

Den mest energieffektiva versionen av Broadwell blir minst 30 procent mer energieffektiv än Haswell, men det är fortfarande oklart om förbättringarna kommer till stationära datorer.

103

Intel Core i7-4960X "Ivy Bridge-E"

Prestandajägare och entusiaster får ytterligare alternativ när Intel lanserar en ny generation processorer för sockel LGA 2011. SweClockers testar tiotusenkronors-processorn Core i7-4960X.

40

Intels processorplaner för Broadwell och Haswell Refresh läcker ut

Läckta produktplaner bekräftar Haswell Refresh för stationära datorer under nästa år. Broadwell på 14 nanometer förpassas till det mobila segmentet och kategorin Ultrabook.

28

Intel tillkännager Broadwell och Denverton på 14 nanometer för datacenter

Intel ligger bara månader bort från att ha 14 nanometer färdigställt och redo för massproduktion. Med detta avtäcks nya processorer baserade på tekniken ämnade för strömsnåla datacenter.

357

Intel Core i7-4770K och i5-4670K "Haswell"

Intel lanserar den fjärde generationens Core-processor och denna gång handlar det inte om någon krympning utan om en ny arkitektur. Det är dags att sätta tänderna i Intel Haswell.

72

Intel uppgraderar fabriker inför 14 nm

Med 22-nanometerskretsar i full produktion siktar Intel mot nästa milstolpe. Fabrikerna i Arizona, Oregon och Irland uppgraderas inför generation 14 nanometer.

444

Intel Core i7 3770K och Core i5 3570K

Med världens mest avancerade tillverkningsteknik presenterar Intel en ny generation processorer i familjen Ivy Bridge. SweClockers tar pulsen på två högintressanta modeller för entusiaster och överklockare.