Bobby Kotick tog över rollen som vd på Activision 1991 och 32 år senare lämnar han nu arvtagaren Activision Blizzard efter Microsofts förvärv av företaget. Den tidigare vd:n har varit en av spelindustrins mäktigaste personer, och har många belackare. När han nu har lämnat kontoret för sista gången har många i branschen, både tidigare anställda och andra som har jobbat med och under honom, passat på att skriva av sig.

Tidigare Call of Duty-utvecklaren Christina skriver enligt Windows Central att Bobby Kotick under den första månaden efter att hon började på Demonware hotade att låta mörda en anställd, och ingen ville tala om det på nästa personalmöte, och att ”Bobbys beslut gjorde våra spel sämre”. Det här verkar referera till en händelse 2006 då Bobby Kotick enligt Wall Street Journal lämnade ett hotfullt meddelande på en assistents telefonsvarare. Det ledde till en stämning och en hemlig uppgörelse med okänt skadestånd och en offentlig ursäkt från vd:n.

En annan tidigare anställd säger enligt Insider Gaming att vd:n orsakade flera månaders försening för utvecklingen av Overwatch 2, och att han ignorerade många utvecklares varningar för att en tidig lansering på Steam skulle leda till usla omdömen.

Windows Central-redaktören Jez Corden skriver på X att han inte har hittat ”en enda positiv kommentar från tidigare eller nuvarande anställda” och att Bobby Kotick ”av allt att döma var hatad”. I ett svar skriver kontot Nasdacn om ett öknamn Bobby Kotick har i Kina, att han anses ligga bakom att Blizzard stoppade Battle.net i landet och påstår att det har förekommit fyrverkerier för att fira att han lämnar företaget.