Under tidigare konsolgenerationer har de stora speljättarna lanserat nya varianter av spelkonsolerna efter ett par år. Denna konsolgeneration verkar gå aningen mer långsam och nya spelkonsoler lyser med sin frångvaro. Nya rykten pekar dock på att Microsoft kan ha en ny variant av kraftfulla Series X på ingång där företaget valt att avlägsna skivläsaren.

Microsofts potentiella planer pratades det om i ett nytt avsnitt av Xbox Era-podcasten där Shpeshal Nick berättade att han hört att det pratats internt hos Microsoft om den nya versionen. Utöver detta ska företaget även sikta på att lansera annan ny hårdvara under 2025, men den skivläsaslösa Series X kan dyka upp tidigare.

När den nya versionen av Series X ska dyka upp på marknaden är för tillfället okänt, men avtäckning kan ske inom en snar framtid. Microsoft trycker för tillfället på att deras närvaro på årets upplaga av spelmässan Gamescom blir företagets största, kan det betyda att företaget planerar att visa upp ny hårdvara.

Vad Xbox-fans kan förvänta sig av den nya versionen är, utöver avlägsnad skivläsare, möjligtvis även ny design samt en lägre prislapp. Detta kan vara intressant för folk som sneglat på den billigare Series S, men vill ändå ha den extra prestandan dyrare Series X erbjuder.

Huruvida ryktena stämmer återstår att se. Det har ändå gått tre år sedan lanseringen av Series X/S och det är dags att hårdvaran fräschas upp en aning.