Inlägg

Inlägg som MrRunaway har skrivit i forumet
Av MrRunaway

Den må vara snabbare än M3 men macOS äger Windows alla dagar i veckan när det gäller produktivitet. Plus att du slipper en massa reklam som Microsoft väver in på "sneaky ställen".

Av MrRunaway

Garants wienerkorv, majonnäs i korvbrödet, Felix osötade ketchup och Johnnys Yellow mustard.

Låter kanske inte som något speciellt men korvbröden är glutenfria och gjorda på vita bönor.

Skrivet av dangerzones:

ICA har för inte alls längesen börjat sälja glutenfria korvbröd(4pack 40:-) som är både glutenfria, goda och 0ppm.
Jag tycker att dom är riktigt bra men min referensram är väldigt begränsad pga celiaki, så jag har inte ätit några vanliga korvbröd på många många år.

Vill du ha receptet på de glutenfria så säg till. Materialet hur man gör dem är filmat men jag har inte hunnit videoredigera det.

Av MrRunaway
Skrivet av Patchway:

Kan inte ens skicka in det, står att Sverige inte är ett legit land i formuläret

SE

Av MrRunaway
Skrivet av oqvist:

Det är riskabelt fortfarande dock. Känns pinsamt när man är på gränsen få köra bil utan. Glömde nämna har enkelslipade ej progressiva glas. Och optiker misstänker jag kommer inte begripa mitt problem

En legitimerad optiker kommer givetvis förstå. De kan de här med brytningsfel, skärpa. Bytte glasögon i vintras så jag har tydliga minnesbilder av synundersökningen.

Av MrRunaway
Skrivet av KAN1N:

Skillnaden med den tejpen är väl att du inte kan lyfta av routern? Dubbelhäftande utan kardborre?

Korrekt. Missade den, rätt essentiella, delen.

Av MrRunaway
Skrivet av KAN1N:

Kan varmt rekommendera 3M Command ”tejp” 45kr för er som vill väggfästa Cloud Gateway Ultra.

https://amzn.eu/d/iEGjZDd

Har testat några veckor nu och allt sitter kvar (men är självklart på egen ”risk”). Går även att lossa smidigt med kardborre-funktionen utan problem.

Eftersom Unifi vägrar ha vanliga skruvhål och jag inte är sugen på att lägga 450kr på ett väggfäste (när den väl kommer) på en produkt värd 1500kr…

<Uppladdad bildlänk>

Jag har skruvat fast min router och switch på ett hyllplan som jag i sin tur fäst på väggen.

Kan potentiellt bli riktigt fula märken av dubbelhäftande tejp. Om man ändå vill då den vägen finns alternativ. Har mycket god erfarenhet av https://www.kjell.com/se/produkter/kontor/tejp/pattex-no-more...

Det finns garanterat billigare ställen än Kjell men nu är det bara ett exempel.

Av MrRunaway

TrueNAS Core lokalt, externa hårddiskar offsite och för kritiska filer, som nycklar, har jag även i molnet.

När det gäller nycklarna (till min krypterade pool i TrueNAS), började jag med att göra en dd av ett minneskort med mycket liten kapacitet. Sen mountade jag den, krypterade den, formaterade den, la på nycklarna, umountade, genererade checksum och döpte filen till checksumman.

Av MrRunaway
Skrivet av Ejo2001:

Älskar konceptet! Synd bara att dealen idag kommer från Elgiganten, vägrar handla där, så blir inget för min del idag tyvärr : (

Hoppas på Inet, Webhallen, Komplett eller NetonNet nästa gång!

Mitt förtroende för Elgiganten är djupt sargat. Jag var en krona från fraktfritt och ringde support. De lovade att sätta 0 kr på frakten, men de råkade sätta 0 kr på hela ordern följt. Inom loppet av fem minuter annulerades ordern.

La en ny order, med en extra sak (för att få fraktfritt, som jag har nytta av). Då skickar de första ordern ändå, en separat faktura på Klarna kommer.

Hämtar ut den och de krediterar 999 kr för andra ordern och skickar den, men när jag tog ut ordern uppdaterar de fakturan på andra ordern och lägger till 999 kr.

Klagat på det här till dem skriftligen men fick aldrig någon respons.

Av MrRunaway

Låg strömförbrukning och native Linux-support. Blev det Sapphire RX5600XT. Köpt i april 2020.

Av MrRunaway
Skrivet av Wreixc:

Sitter idag på en iPhone 13, med relativt dåligt batteri. Är lite inne på en iPhone 15 PRO då skärmen har 120hz och lite bättre kamera, samt dynamic island.

Det jag undrar är vad ni tror iPhone 16 kommer att ha för AI funktioner man eventuellt kan gå misste om? Anledningen till att jag är sugen på ny lur är som sagt 120hz skärm fräscht nytt batteri och dynamic island, är det då värt att vänta till september och satsa på IPhone 16? Eller kanske är det AI funktioner man kan vara utan precis om idag?

Vad har du i batterihälsa? Jag har en iPhone 13 själv sedan nyårsdagen 2022 och har 89% i Battery health.

Du kan titta på presentationen i eftermiddag av nya produkter och på WWDC i juni. Då kan du få viss vägledning vart det leder. Avvakta tills dess.

Av MrRunaway

Om vi pausar en video för exempelvis toalettbesök, då blir det reklam direkt när vi ska fortsätta titta på klippet. Fy fan om det här ska bli ännu värre.

Av MrRunaway
Skrivet av Dinkefing:

Frågan är varför hon klickade även när du varnade henne att inte klicka på länken?

Hon klickade på länken utan att läsa vad jag skrev.

Av MrRunaway

Minns för typ 15-20 år sedan när jag varnade en tjej för ett kedjebrev via MSN Messenger. Hon förstod inte så skrev klicka inte om du får den här länken.

Ni kan räkna ut vad som hände.

Man kommer långt med sunt förnuft och kritiskt granskande av länkar och bifogade filer.

Av MrRunaway

Jag köpte en 20 TB-hårddisk i november för 3971 kr. Idag kostar den 4652 kr på samma ställe. Hittar den inte billigare än 4400 kr i andra butiker. Känns bra för egen del kortsiktigt, mindre bra långsiktigt för det drabbar alla på något vänster när tillverkarna utnyttjar sin monopol-ställning.

Av MrRunaway

Jag beställde nyligen DDR2-minnen från: https://www.computersalg.se

De hade 33 olika DDR2-minnen (2+2 GB eller större). Mitt moderkortet stödjer inte ECC. Kvar fanns fyra. Två var alldeles för dyra.

Av MrRunaway
Skrivet av zarkov:

Hur långt kommer du i guiden? Vilket steg? Och vad står det i docker logs -f mongodb?

Kom t.o.m. steg 11. Med start på steg 9. Kör senaste UniFi (8.1.113).

docker logs -f mongodb = Error response from daemon: No such container: mongo

Kvittar om jag skriver mongo, mongodb, mongodb5 etc. Däremot får jag output på unifi-network-application. Båda är igång om jag kollar i # docker ps

Av MrRunaway

Jag följde guiden här guiden för att uppgradera MongoDB: https://www.reddit.com/r/Ubiquiti/comments/1bjlbmf/upgrade_pa...

Från 4.4 till 5.0 var det inga problem. Byter jag tillbaka till 4.4 i docker-compose finns inga inställningar kvar så det första steget lyckades.

Från 5.0 till 6.0 fastnar jag. Det står bara att UniFi håller på och startar upp och i #docker ps så startar aldrig mongodb upp. Står inte running utan rebooting.

Av MrRunaway

Bland trådade enheter har jag typ 150 MAC-adresser som anslutit senaste dygnet. Inget IP-lease i routern. Vad kan det vara för något konstigt?

De har varit aslutna typ fem minuter. Började efter att jag installerade TrueNAS.

Av MrRunaway
Skrivet av Chibariku:

Måste upp på M2 Pro och nyare om man vill kunna köra 8K.

https://support.apple.com/en-us/102236

Men ja man sitter nog inte på en M1 om man köper den här skärmen.

Jag vet. Typo. Läser man helheten borde det framgått.

Av MrRunaway

Kan verkligen rekommendera att titta på mörkläggningsgardiner. De dämpar även ljudet.