Inlägg

Inlägg som rwkk har skrivit i forumet
Av rwkk

troligen bara spelet som är så och inte mycket att göra åt saken, möjligen sänka grafik ifall det är på högt men antar att det inte är så. Kanske värt att ta en titt så att temperaturerna håller bra samt om xmp är aktiverat. Möjligen någon tredjepartsapp i bakgrunden som kan störa också. Fps cap/sync hjälper i enstaka fall.

Det är heller inte pga internet?

Av rwkk

Ja, jag tycker att det bör finnas billigare alternativ. Jag tycker att 429kr/mån (379 första året) för 1000/1000 som jag har är helt rimligt, men skälet till att jag valde det är att det var det billigaste, inte hastigheten. Bör finnas typ för 200kr, 100/10 eller något. Även med en gräns på typ 1TB, för de som inte använder det så mycket.

Av rwkk

Jag förväntar mig inte mycket från denna generation. Har själv am5 så hoppas gör jag för någon billig 9600x3d eller bra 9950x3d. Men jag tror Intels processorer blir mer intressanta, utan MT och de sägs vara snabbare.

Av rwkk

syftade på https://www.maxgaming.se/sv/musmattor/infinity-2xl-hybrid-mus...

Förstår dig, ska fundera lite på det, men jag måste tänka +frakt.

Av rwkk
Skrivet av torbjorneklund:

Nu närmar det sig med stormsteg. Några ändringar är gjorda.
https://www.inet.se/datorbygge/b1525573/simon-17

Känns detta vettigt?

grafikkortet under full belastning kommer inte vara tyst. Högsta (för helt tyst) är runt 200w, med en bra stol kylare. Upp till 250w med lite fläktljud. Mer än så behövs bra vattenkylning.

Menar inte att det är ett dålig val, men något att tänka på, betyder ju såklart inte att det kommer låta högt alltid, men om man vill använda hela dens kraft.

Av rwkk

Låter som logitech...

jag har inte haft corsair så ska inte prata om det, men rekommenderar då inte logitech.

Jag tycker om min g502 mus dock, men mjukvaran, speciellt efter det byttes till "g hub" är skit. Har inte ens av använt mig av den i många månader (år) så skulle inte ens veta om något blivit bättre

Av rwkk

Tar du bud?
Bjuder halva begärda priset för alla möss, men köper max 2st.

Odin infinity 2XL ser jag finns för 400kr nytt, men jag kan ge 200kr för den ifall jag köper det tillsammans med minst en mus.
Alternativt kan jag ta Glorious 3XL för 160kr

Av rwkk
Skrivet av Wip3:

Om vi struntar 1440p då? Ja, jo, sky is the limit antar jag, men vad är ett "vettigt" val med den setup jag har?

Nu ska jag inte skrämmas allt för mycket heller. Jag tycker att 1080p är ok på ett 24" skärm, men det finns de som tycker att 1440p är långt bättre. Det är de mest krävande spelen jag tänker på när jag säger att det inte kommer att räcka till, och det finns ju DLSS också, på 1440p bör det se ok ut. Mest att 8gb vram är lite undermåligt för nya grafikkrävande spel.

För mig räcker 5700xt på 1440p då jag inte spelar sådana spel.

Rtx 4060 som val av grafikkort kvarstår fortfarande, tycker det har bäst värde nytt inom den budgeten. (för c.a 3600kr)

Denna 1080p AOC har 240hz jämfört med 165hz av förra, men det spelar i princip bara roll för spel som Countr Strike
https://www.amazon.se/dp/B0BGCG4NJM

Av rwkk
Skrivet av Engann:

Ja, att ta bort valfriheten med ett öppet nät låter ju väldigt dumt överhuvudtaget.

Billigaste öppen fiber val på min adress. Utöver priserna är det +40 kr/mån för "fiberaccess":
Bahnhof: var 569kr, finns inte alls längre (1000/1000)
Telia: 599kr, 250/250. Gratis router med kampanj
Telenor: 424kr, 100/100
Tele2: Hade det innan, 489kr, 300/300. Ville inte sänka pris, + dålig router
Bredband2: 445/495kr, 100/100. +69kr router.
Netatonce: 466kr, 100/100. Ingen router.
osv.

Bahnhof VillaFiber 1000/1000: 379kr första 12 mån, sedan 429kr. Det billigaste av alla val, samtidigt snabbaste.
Samma hastighet kostar 600-1000kr hos andra.

Sparar ihop kostnaden för eventuell byte tillbaks till öppenfiber på bara ett år, för att inte tala om att tele2 alltid erbjuder gratis byte med "kampanj" här.

Av rwkk

Är ram-minnena kit på 4x16, 2x32 eller inte ett kitt? Kan ibland vara ram+moderkort kombo som ställer till med problem, speciellt med xmp på men även utan

I windows/bios kanske är värt att testa med att ändra snabbstart och liknande inställningar

Av rwkk

Grafikkort skulle jag rekommendera begagnat, och då beror det lite på vad man hittar för deal men rx 6700xt, 6800 är nog bland de bättre valen. RTX 2080ti, 3070, 3080 kan också vara bra men svårare att hitta bra deals. Speciellt på den prisklass får man inte mycket för 1440p nytt från butik, för nya spel.

För skärm är AOC ganska prisvärt, och jag är nöjd med min med VA panel, däremot finns det de som klagar så kanske inte för den kräsna. Detta är en ISP, iaf på pappret (och enligt omdömen) verkar det rätt bra:
https://www.amazon.se/dp/B0C28CV7KD

edit: jag skrev detta innan ditt svar. Köp ett rtx 4060 för det priset nytt, men det för nya krävande spel behöver man sänka grafikinställnigar på 1440p.

Av rwkk

923/760.27

Av rwkk

De har inte de mest fyndiga kundsupporten nej, och min flytt till villafiber var inte helt problemfri heller då jag behövde ringa dem av någon anledning så att internetet skulle aktiveras. Tog sina 20min på telefonkö och sedan en halvtimme för aktivering, men förutom det så är jag helnöjd med Bahnhof.

Suger alltid när man får dåliga upplevelser av något, vad det än är. Men iaf fungerar uppkopplingen utan strul (till skillnad från tidigare Tele2 öppen fiber), routern är bättre, hastigheten långt högre och priset märkvärt lägre. Trevlig kundtjänst även om de komplicerar en simpel sak, rekommenderar fortsatt Bahnhof Villafiber till mina bekanta. Men det handlar främst om priset, som var jag bor är mycket billigare än alternativen.

Sådana här historier, och värre, förekommer tyvärr bland alla leverantörer.

Av rwkk
Skrivet av Swedman18:

Kan lika gärna vara dubbelt så lång som 4090 mig lurar du inte Nvidia!

Varför inte bara ha grafikkort och chassi i ett? Hela chassit kan agera kylare och leda hettan

Av rwkk

Hmm. Kan du sträcka dig till 4k har jag ett rx 6800 med originalkartong/tillbehör. Eller om du nöjer dig med lite mindre, ett 5700xt för 2k, är c.a 25% långsammare.

Av rwkk
Skrivet av Gilgamesh:

varför ska man spela dum om varför man tror andra gör det när många här garanterat gör det, bara löjligt, men visst högre priser, dåligt utbud, flera streamingtjänster bla bla bla, diskussionen över.

handlar väl att dra en gräns (för att inte sajten ska vara olaglig), sedan kan man ju tycka att gränsen är tagen lite väl tidigt i den vita zonen. Men ja, alltid like ironisk att ha en artikel om piratkopiering och att folk använder det och sedan förbjuda diskussion om det.

Av rwkk
Skrivet av norrby89:

CSN då ska du se trängselskatten i Stockholm, hade helt missat det och glömt betala 7kr eller vad det nu va och fick en slutkostnad på 500kr extra!

haha de är de värsta. Och ibland så skickar de inte ens faktura till att börja med

Av rwkk

Nej, det är inte ett problem.

Av rwkk
Skrivet av draanexle:

Har inte funnits anledning att köpa hos webbhallen på flera år imo.

De sänkte antalet öppet köp dagar, sådär utbud, subpar hemsida, priser som inte är särskilt vassa, väldigt tråkiga kampanjer.

Vad är vitsen med att ha alla 3, komplett, netonnet och webbhallen?

Så att en vara man vill ha har 3x chans att bli rabatterad. Troligen mer, då rabatter inte alls är nödvändiga ifall endast 1 butik som säljer

Skrivet av Trihxeem:

Triangel(e)n eller C i Malmö tack. Inet ligger ju mittemellan vilket är lite drygt.

Eller något ställe med parkering, iaf 15 minuter så man kan hämta en dator eller något annat stort med bilen.

Men ja, centralt över hyllie/emporia tycker jag.

Av rwkk
Skrivet av Kyraal:

Tror det kanske behövs lite perspektiv här. Vad är det du gör som är så unikt som inte 100 000 andra i världen jobbar med varje dag? Ska inte du få tjäna pengar bara för att du sitter och gör samma jobb som många andra? Det ironiska är att dessa innehållsskapare som folk fnyser åt förmodligen är mycket mer hårt arbetande än de är. Speciellt de framgångsrika. Faktum är att de faktiskt har riktiga jobb, vare sig man vill se på det så eller inte. Välkommen till nutiden.

Finns massvis med andra jobb som inte spelar roll heller. Men underhållare kan man leva utan, vara sig de är den mest populära skådisen, artisten eller fotbollsspelaren. Däremot undrar jag om de som kallar youtubers/streamers "ej riktiga jobb" tänker samma om all annan underhållning som de jag nämnde.