Inlägg

Inlägg som FriendOfPi har skrivit i forumet
Av FriendOfPi
Skrivet av Dinkefing:

Alla säger ju att Win 11 är snabbt som blixten!

Ehh? ... antar att vi bor i olika dimentioner.

Av FriendOfPi
Skrivet av Baxtex:

Ja om lösenorden sparss i ren text så kvittar det men det slutade de flesta med för 20 år sen.

Tänk vad bra det vore om detta var sant.

/luttrad

Av FriendOfPi

Ulf Elving-klippet är en riktig guldklimp!

Av FriendOfPi

Mitt tips är att satsa på en 16:10 skärm på sidan. Det kanske inte låter mycket med 1920x1200 istället för 1920x1080 med det gör bredden mer användbar!

24 tum blir också "lagomt" långt på höjden.

Beträffande uppdateringsfrekvens: Jag skulle inte betala mer för 75 hz ifall det fanns som val. Jag har ofta media igång på sekundärskärmen, och den är vanligtvis på 30 el 60 bilder per sekund --> ser bäst ut på jämna multiplar av dessa - DVS 60 Hz.

Av FriendOfPi
Skrivet av perost:

Meteor Lake-modellerna har "Intel® Arc™ graphics", se t.ex. specen för 155H. Drivrutinen är som du säger även för andra produkter baserade på Xe, så möjlig att de också fått bättre prestanda, men Intel tog endast upp förbättringarna för Arc i det här fallet.

Ah se där. Ja om ARC-namnet börjat användas i iGPU-sammanhang också så är allt i sin ordning. Jag tar genast tillbaks allt!

Av FriendOfPi

Härligt, hoppas denna drivare funkar bättre än den näst senaste som gjorde interna skärmen på laptopen helsvart.

För övrigt.. en liten petitess... är inte "inbyggda Arc-grafikkretsar" något av en självmotsägelse? Produktnamnet ARC gäller de diskreta GPU:erna, de integrerade har andra produktnamn, min laptop är t.ex. utrustad med intel IRIS-grafik. Både bygger dock på (och delar drivrutiner med) grafikarkitekturen Xe.

Av FriendOfPi

hähä, många chansningar där ...

Av FriendOfPi

Har haft en GPD Winmax i snart tre år. Sjukt nöjd! Lätt att slänga i fickan och döda tid med på resan .. och om behovet uppstår att ha en laptop till hands funkar den bra till det med, även om tangentbordet är litet för mina korvfingrar

Av FriendOfPi
Skrivet av Gurrrra:

Visst lägre detaljer i texturerna underlätta för att se motståndarna bättre, men där hjälper det inte med att sänka upplösningen på skärmen utan då ska du dra ner texturekvaliten eller leka med r_picmip á la Quake 3.

Att dra ner texturkvaliten på det sättet är låst i CS så det går inte dessvärre, åtminstone inte om man lirar på officiella servrar.

Skrivet av Gurrrra:

Att du tycker att en upplösning på 1280*960 är en bra balans beror nog mer på vana än något annat. Testa dra upp till native på din skärm o lämna den där några veckor o pröva sen att gå tillbaka, lär bli svårt

Din uppmaning är riktad till en annan person men låt mig skicka in mina 2 cent i diskussionen.

Jag började lira CS på native men bytte sedemera till stretched för att lättare träffa headshots. När CS2 kom tyckte jag dock att streched blev så fult och svårt att se på så jag bytte till att köra blackbars i stället. Har provat att gå till native några gånger men det slutar alltid med att jag föredrar black bars ändå.

Ps: för mig är det inte en prestandafråga, jag får exakt samma fps ( ~480 ) i 1920x1080 som i 1440x1080. Det är helt enkelt mycket skönare att slippa det ointressanta i periferin.

Av FriendOfPi
Skrivet av Unrated:

Jag gillar Qpad 5k den ligger väldigt bra i handen trotts större händer.

En trevlig gammal trotjänare!

Av FriendOfPi

Som flerbarnsfar håller jag mig längdmässigt till spel som jag kan spela igenom på ett påsk / jul-lov.

Av FriendOfPi

Mitt nästa inköp blir en skärm, närmare sagt när Zowies släpper sin XL 2586X...

Får väl se om det får följdeffekter i plånboken när spelen skall skrämmas upp i 500+ fps ..

Av FriendOfPi

patenttroll borde få bo i en kall håla

Av FriendOfPi
Skrivet av Niolator:

Är inte AVX-512 framtagen enbart för att ge fördelar i syntetiska test och inte har så stor påverkan på normal användning?

AVX är användbart i vissa typer av laster, men har precis som du säger inte så stor påverkan på "normal" användning. Det är inte ofta ett "vardagligt" program behöver nyttja registerbredder som är större än 64 bitar eller skyffla/manipulera jättemängder med data.

Men jag kan nämna ett användningsområde som kanske "gemene man" har nytta av och det är ifall man gillar att spela spel på emulatorer... När man emulerar hårdvara med stora registerbredder (som tex Playstation) då kan AVX göra signifikant inverkan på prestanda.

Av FriendOfPi

Härligt! Kul att Zowie är på tårna när det gäller 540Hz, tillskillnad från när 360 kom.

Hoppas den släpps snabbt, kommer att bli vettig ersättare för min Zowie 2746S.

Av FriendOfPi
Skrivet av Dem8n:

Såklart det är, men vad är det för flyktiga ämnen?

Troligtvis ftalater som används vid plasttillverkningen. Dessa frisläpps lätt vid uppvärmning, framförallt när produkten är ny.

Dessa ämnen är hormonstörande och Valves support har helt rätt i att man bör undvika att sniffa dem (såvida man inte föredrar krympta testiklar dvs ).

Av FriendOfPi

Gick sämre än väntat.

... men kudos till den som knåpade ihop sista frågan!

Av FriendOfPi

Det är sjukt deprimerande om detta skulle bli verklighet. Bor vi i Sverige eller bor vi forna Jugoslavien? Hur fan kan våra politiker vara så, ursäkta uttrycket, totalt pantade?!

Talesättet "The road to hell is paved with good intentions" har aldrig kännts sannare än nu.

Av FriendOfPi
Skrivet av cenrox:

Kan min nuvarande cpu bli inkompatibel med nyare bios version?

Nej, den borde inte bli inkompatibel med din 2700x. (Det _finns_ dock liknande exempel bakåt i tiden då många tidiga AM4-kort inte hade tillräckligt med minnesutrymme då zen2 lanserades - så man strök support för vissa äldre typer av CPUer som tex. Athlon 1xxx)

Däremot publiceras ibland nya versioner som skyddar mot vissa typer av hackerattacker. Dessa är ofta förknippade med en kostnad ur prestandaperspektiv = dåligt ifall du är en sådan person som gillar att jaga poäng på hwbot.org ,,, i annat fall: Kör på senaste versionen!

Av FriendOfPi

Vet artikelförfattaren något om geekbench 5 över huvud taget?

Saxat från artikeln:

"I det enkeltrådade testet får den föga imponerande 2 095 poäng"

What? - "föga imponerande"! Vadå "föga"?.. 2,1k poäng i geekbench 5 är ju svinigt bra!

För att ge lite kontext: Den gamla 3990pro threadrippern låg på runt 1500 poäng, och en ryzen 5950x ligger normalt runt 1700p.

2095p är bättre än vad 99,9999% av invånare på denna planet har i sin desktop!!!... och detta från något som i grunden är en server-propp! Vid närmare eftertanke ... det är så pass hög förbättring mot tidigare threadrippers så jag misstänker att denna bench knappast genomförts i något som skulle kunna kallas standardscenario,.. kanhända testpersonen använt sig av "förstärkta" kylningsmetoder?