Inlägg

Inlägg som kaffeofikaelika har skrivit i forumet
Av kaffeofikaelika

Jag avviker då och säger att jag gillart. Tycker det var läckert och vill gärna ha kylpasta med färg!

Av kaffeofikaelika
Skrivet av zogez:

Dags att rensa upp bland allt mygel med hemarbete. Många som gör allt annat än att jobba på sin då kallade arbetstid. Handla träna hämta barnen mm.. inte konstigt mycket är dyrt när anställda i företag/kommun/ inte gör rätt för sig . Onödiga personalen kostnaden. Mygel på hög nivå.. värsta är att folk skryter helt öppet om det..

Om du inte producerar det du ska är det ett problem oavsett om du arbetar hemma eller "på jobbet". Om du producerar det du ska är det inte något problem oavsett var du producerar det.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Oroligorigami:

Jag har märkt att jag var lite vag när jag beskrev mitt egna försök att fixa datorn så jag kan beskriva vad jag gjorde, för mer tydlighet över min part i skit festen: Jag försökte limma plast delen av tangenten till gummi delen som la fast i datorn. Dåligt förklarat men det ledde bara till att tangenten satt lite löst som en "hatt" av något slag.

Tangenten fungerade ok, den såg bara lite knasig ut. Jag tror att limmet kan ha spelat roll till varför priset för reparation är så hög, men jag har inte fått reda på mer än hela kostnaden. Detta är också varför jag anser att detta är mitt fel även om tangenten originellt fällde ut på grund av slitage

Om tangenten gick att använda efter du limmade den så betyder det att du inte förstört den med limmet. Det är klart att har du slabbat lim över hela datorn så kan det kosta 6000 spänn. Men har du lagt ett nålsöga lim och tryckt dit tangenten som sedan fungerar så verkar det orimligt med den kostnaden.

En lärdom här är dock att försök inte reparera saker med lim som inte är dina. Om du ska reparera andras saker ska du veta exakt vad du gör.

Gillar dock att du försökte mecka själv. Det är så man ska göra. Man ska mecka, ha sönder och lära sig. Fast med sina egna grejer helst.

Av kaffeofikaelika

Långsiktig vinst. Om det var nån som inte förstod.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av FX9:

Hmmm, där har du en poäng. Svaret måste bli: dom jag köper åt henne

Då är det ok att du slänger kartongen!

Av kaffeofikaelika
Skrivet av FX9:

Jag slänger fruns kartonger, men knappast nån annans

Köper hon många grafikkort?

Av kaffeofikaelika
Skrivet av FX9:

Alla mina kartonger går i soporna, jag säljer inte vidare grafikkort.

Så nej, alla människor tänker inte likadant

Jag slänger också mina kartonger men jag hade inte slängt någon annans kartong.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Tobbe_Man:

Hej, tråkigt svar av dom, ett tips är att kolla ebay då dom säljer många kartonger där om man gärna vill ha kartong till sina saker.
Jag rekommenderar dig inte att betala dom pengarna utan använda som argument mot proshop
Då folk säljer kartonger så skulle jag tro att någon ser ett värde i dom.
<Uppladdad bildlänk>

*Funderar på hur många kartonger jag slängt genom åren och blir ledsen*

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Munya:

Textformat:

[To] Support Proshop SE [support@proshop.se]
[Subject] Support

Bäste mottagare,

Jag har ett reklamationsärende där varan är tillbaka skickad till mig men utan originalförpackning. Reklamationsärende 591443-ordernummer 57506069.

Jag har fått som svar från Joar/Proshop att varken de eller leverantör anser att originalförpackning till min produkt inte har något värde och därav orsaken till att jag inte fått tillbaka den. Reklamationsrätten innebär att jag har rätten att klaga på fel, varan är trasig eller om jag anser att varan fungerar dåligt inom en tidsram på 36 månader dvs 3 år har jag enligt lag rätten att upptäcka fel som jag anser är ursprunglig orsak. Nu när ni har fått in varan och valt att skicka tillbaka den så har ni skickat tillbaka produkten i de skick som ni anser är rätt och värd för min produkt medan originalförpackningen som ni har valt att behålla eller kasta har ett värde för mig och ökar värdet av produkten i en andrahandsmarknad. Jag anser att ni inte följer reklamationsregeln enligt konsumentköplagen och ni har hindrat och förminskat värdet av en produkt jag äger genom att det enligt ert och er leverantörs anseende inte är värd något, hur kom ni fram till denna bedömning? Jag har inte blivit frågad om jag vill ha kvar förpackningen eller inte, jag har inte fått möjligheten att vara med och hindra er från att göra detta misstag.

Jag har rätt till att kräva ett prisavdrag då varan ni returnerat till mig är inte alls den varan jag skickade in, den saknar en betydelsefull del för att vara komplett som den kom i när jag köpte varan och det är förpackningen.
jag föreslår att ni letar reda på förpackningen och skickar tillbaka den till mig och skulle det vara så att ni inte vill eller hittar en del av produkten så vill jag häva köpet där ni enligt lag måste täcka marknadens prisökning i form av täckningsköp enligt lag.

Jag har blivit tipsad om att göra en anmälan hos ARN av Joar vilket jag kan också göra eftersom värdegränsen för att ARN ska pröva ärendet ligger på 500 kr vilket mitt grafikkort är en bra bit över men jag vill försöka lösa detta med er innan en tredje part behöver bli involverad eller att avgöra tvistemålet i tingsrätten.

Deras svar:

Re: Support [ärende#4719354]

Support Proshop SE
11:00 (för 12 minuter sedan)
till mig

Hej

Tack för ditt mail.

Som teamleder för den svenska avdelning har jag tagit detta ärende och denna kritik vidare till vår chef samt juridiska avdelning för att få koll på detta.

Jag vill börja med att säga, att vi förstår att lådan kan ha värde för dig som kund i det fallet att du önskar sälja varan vidare. Att säga att kartongen inte har något värde är därför kanske fel sätt att uttrycka det på. Jag ska därför försöka förklara lite mer ingående hur vi förhåller oss till detta. Jag vill understryka att vi följer konsumentlagen i det här avseendet. Jag vill också göra uppmärksam på, att vi är medvetna om diskussionen på Swedclockers, som har resulterat i en del ovänliga beskeden och försök att testa våra villkor. Du är därför också välkommen att ta denna information och rekommendationer vidare.

Vid reklamationer använder vi, som många andra företag, oss av externa verkstaden som är auktoriserat av tillverkaren till behandling av deras varor. Detta har vi också gjort vid specifikt din reklamation. Det är denna verkstaden som har slängt original kartongen. Det är därför inte så att vi har behållet den och nekar att ge retur den. Vi har helt enkelt inte den och har därför inte möjlighet att uppfylla din begäran om att få tillbaka den.

Enligt konsumentlagen (och jag har diskuterat detta med vår jurister) finns det inget krav om, att vi som företag, efter en reklamation, ska skicka tillbaka varan i samma kartong som vi mottog den i. Av samma orsak kräver vi inte heller, att en vara som reklameras skickas in i originalkartongen. Du som kund ansvarar dock för att varan skickas på ett säkert sätt, så den inte skadas i frakten. För att undvika en problematik som den du upplever här kan jag därför rekommendera att behålla originalkartongen hemma vid framtidiga behov för reklamation hos oss eller andra företag (om dom inte har särskilda krav om, att det ska skickas i originalkartongen). Så undviker man också, att kartongen tar skada vid frakt fram och tillbaka.

Tyvärr kan vi inte hjälpa till med att få originalkartongen retur. Du får gärna pröva ärendet vid ARN. Om du får rätt i ditt ärende kommer vi såklart att se över våra rutiner. Enligt vår juridiska avdelning och konsumentlagen finns det dock inget krav för du som konsument att få retur originalkartongen efter ett reklamationsärende.

Jag förstår, att det då ger anledning att undras varför vi gärna ser att en produkt lämnas retur i originalkartongen om man nyttjar av sin ångerrätt. Vi har inget krav om, att en vara lämnas retur i originalkartongen och vi kan inte neka returen på bakgrund av detta. Vi rekommenderar dock att man gör så i förbindelse med ångerrätten. Här har vi som företag enligt konsumentlagen nämligen rätt att göra ett värdeminskningsavdrag. Detta på samma sätt om varan hade spår av användning. Konsumentlagen skiljer alltså mellan reklamationsrätt och ångerrätt i förhållande till originalkartongen.

Att vi har rätt att göra ett avdrag om originalkartongen saknas vid användning av ångerrätten kan därför inte användas som dokumentation eller argument för, att du som kund också kan kräva denna emballage retur efter ett reklamationsärende.

Jag hoppas att detta är ett tillräckligt svar på dina frågor och funderingar om vårt arbetssätt.

Du önskas en trevlig dag,

Med vänlig hälsning | Best regards
Cecilie

Köp ett nytt kort av samma sort. Returnera det i kartongen du fick din reklamation i och behåll originalkartongen. Vänta och se hur Proshops jurister imploderar när kartongen både har och inte har något värde. Schrödingers kartong.

Här har ju Proshop börjat med att göra bort sig totalt genom att vara dryga och inte returnera originalkartongen du skickade in samt påstå att kartongen saknar värde när de själva både skriver att kartonger har det och säljer kort utan kartong till billigare pris. Det finns ingen anledning att inte returnera kartongen heller. Nån har ju bara slängt den.

Sen istället för att lösa problemet har de insisterat på att stå kvar och gräva djupare och djupare. Trots att de alltså är medvetna om den här tråden och trots att det är ett lätt problem att lösa så fortsätter de. Hade jag varit chef till de som svarat dig hade jag inte varit stolt. Hur kan man sjabbla bort något som har ett värde av en hundring och orsaka sån här publicitetsskada?

Som någon skrev tidigare i tråden borde Proshop skickat en kartong från ett likadant kort och sålt det kortet som demo med 100 kr avdrag. Problemet löst. Hur mycket har det kostat att sitta och konsultera jurister med mera för Proshop? Det har heller ingen principiell betydelse eller risk att etablera någon farlig och kostsam praxis. Det är väldigt lätt att bara inte slänga folks kartonger.

Hade jag jobbat på Inet hade jag njutit av popcornen just nu.

Av kaffeofikaelika

16 gb är för lite idag för gaming. Det blir flaskhals i flera spel. Minne är dessutom väldigt billigt. Det finns enligt mig noll anledning, även i en riktig budgetburk, att inte ha 32 gb RAM.

Av kaffeofikaelika

Jag vill varmt rekommendera Valheim. Det är inte bara ett av de bästa co-op-spelen jag spelat utan det är faktiskt ett av de bästa spelen överhuvudtaget jag spelat. Det finns väldigt få spel som slår mysigheten i Valheim.

Jag hade också rekommenderat att man hyr en server på t.ex. gportal för en billig peng så att man kan ha en gemensam värld att komma och gå i som man vill. Då måste inte båda vara inloggade samtidigt alltid. Vill man inte ha det så går det såklart utmärkt att spela utan hyrd server också.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Mahkizmo:

Har inte sett serien ännu då jag inte prenumererar på den streamingtjänsten ännu.

Men bara lite off-topic.

Jag som inte spelat Fallout sedan Fallout 2, är det något jag missat eller måste spela innan jag börjar kolla på serien?

Du slutade när spelserien peakeade (hittills) så var inte ledsen för det !

Av kaffeofikaelika
Skrivet av huttala:

Skulle säga att det är betydligt mindre gore än i spelen iaf. Så om du tycker spelen är OK lär du tycka serien är det likaså.

Jag är mindre känslig för sånt som är tydlig spelgrafik och mer känslig för mer realistiska scener. Game of Thrones var bitvis för mkt gore för mig t.ex.

Av kaffeofikaelika

Är det mycket gore? Jag orkar inte se sånt men är annars ett stort Fallout-fan.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av dagas:

Förstår att folk vill ha kameror för allt man hört folk gör när de hyr AirBNB. Allt från sälja droger till bedriva bordellverksamhet i ställen de hyrt. Eller bara ha sönder saker för de festar eller nått.

Själv skulle jag inte lita på att hyra ut något till främlingar. Och ska jag bo annanstans än hemma eller släktingar sparar jag ihop till ett ordentligt hotell där någon städar. Förstår inte poängen att bo annanstans om man måste städa själv. Då bor man lika gärna hemma. Men bevisligen är det folk som använder det. Men hörde att det blivit mindre populärt senaste åren då priserna närmar sig hotell samtidigt som ägarna som hyr ut kräver mer av gästerna och erbjuder sämre och billigare saker.

Det som var bra i början (utomlands, i Sverige har det aldrig varit bra), var att för samma pris som ett hotellrum kunde du istället få en hel lägenhet eller ett mindre hus med parkeringsplats och annat. Det fanns också unika (faktiskt roliga!) ställen att bo på.

Idag är värdet man får mycket mycket mindre än i början. Det är därför det är mindre populärt.

Av kaffeofikaelika

Steams kontroll är bästa tycker jag.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Zyzlite:

Glöm inte heller att tänka på rörelsesensorer för larm osv

Finns många rörelsesensorer som fungerar i hem med katter t.ex.
Känsligheten går att lösa.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Xeonist:

Men vad är det för problem du vill lösa?

Flytta målstolparna kallas detta. Försök svara istället på vad jag skrev.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av orig_rejser:

Vad menar du att inget av det var sant? Det är saker som jag använder.
Lägga mottagare i lista som man betalar till gör man själv, inte på nordea kanske (använder nordea, seb och swedbank så rör ihop det ibland). Det är inte en spärr-lista men kräver handpåläggning. (kan vara Swedbank)
Visst, ändra gränsen på överföring får man ringa ett samtal.
Krypto går inte vad jag vet att begränsa.
Skrev att kort går att begränsa utomlands, både internet och fysiskt. I telefon-appen eller på hemsidan.

Du verkade säga emot mig men om du bara uttryckt dig otydligt och egentligen håller med så missuppfattade jag bara.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Loke6074:

<Uppladdad bildlänk>

Så här står det i brevet som jag mottog innan jag ringde dom för att fråga om jag kan få se videon, vilket jag inte får.
Det finns alltså en film på när JAG ska göra en skada på någon annans bil. Men jag får inte se den.

Sannolikt är det en Tesla eller annan bil med kameraövervakning som det gäller.

Fråga om de är säkra på att det är du på filmen. Om de säger att de är det så anmäl dom till integritetsskyddsmyndigheten IMY. Kameraövervakningen är sannolikt olaglig (oklart rättsläget än så länge, europeiska processer pågår) men deras hantering av personuppgifter i videon alltså bild av dig är definitivt inte laglig. Det finns inget i kundrelationen som kräver lagring av videon.