Inlägg

Inlägg som jnsson har skrivit i forumet
Av jnsson

Dock ej Amazon som säljare, däremot hanterar de frakten

Av jnsson
Skrivet av Rastrom:

Jag kan intyga att Dessa äter batterier till frukost, och skiter ut ingenting.
Har en i frysen och en i kylen, den i frysen håller allt mellan 1-4 veckor innan den börjar strula och jag måste byta batteri.
Jag sitter och försöker hitta nån "inne/ute" variant som fungerar med home assistant, så får inne delen ligga ovanpå skåpet och ute delen i kylen/frysen.
Men jag försöker Aktivt avveckla allt mitt telldus (efter allt jävla helvete dom konstant hittar på), så en 433mhz inne/ute är inte aktuellt.
Men om någon vet av nån "prisvärd" inne/ute termometer, så får dom gärna skriva till mig!
Aquara skiten är fan inte ens värd tejpen som följer med. TOTALT värdelös.
Man ska inte behöva veckohandla batterier till en termometer.

Nu har jag visserligen inte mina 2 Aqara tempsensorer i kyl/frys men mina 2 har jag behövt byta batteri 1 eller 2 gånger på nu 3 år.

Av jnsson
Skrivet av Gta86:

Tack för tispet!
Får man någon garanti och hur länge skickas det ut security updates för s22?

Jag har för mig att de är 4 års OS uppdateringar och 5 års säkerhetsuppdateringar från när telefonen lanserats, dvs halva tiden kvar om jag kan min matte rätt.

Av jnsson
Skrivet av Tauri85:

Lite OT: Någon annan som fått höra från sin mobiloperatör att priser på kontantkort och abonnemang kommer öka kraftigt i pris pga 5g utbyggnaden? Själv går jag från 99kr/mån till 245kr om jag nu behåller nuvarande Comviq mini fastpris vilket känns jävligt skevt

Var/vart ser du det? Hos Comviq så står det att Fastpris mini kostar 95:- för 3GB surf när det gäller kontantkort. För abonnemang kan jag inte hitta fastpris mini

Av jnsson

Får hoppas på att man kan välja svensk/nordisk layout på tangentbordet då också

Av jnsson
Skrivet av Gräs-Mannen:

Det låter orimligt när snabbladdning är avstängt. Det skulle betyda att snabbladdning kombinerat med trådlöst skulle generera ännu mera värme. Har du mer information om detta eller källor?

Trådlös laddning har sämre effektivitet än kabel. Och de gånger jag använt trådlös laddning har telefonen blivit varm, även utan snabbladdning. Har dock inte använt trådlös laddning många gånger men då det är sämre effektivitet så är det iallafall inte bättre för batteriet än kabelladdning

Av jnsson
Skrivet av OldSchool297:

Har en gammal men kan inte skapa Apple id och kan då inte använda Apple store. Antar att alla appar kostar då man inte kan regga utan 💳 . Hur installerar man apk appar manuellt? Har aldrig haft en Apple innan.

Går ej mig veterligen att manuellt installera appar på den iOS versionen

Av jnsson
Skrivet av nikwad:

@jnsson Har inte den längre installerad så kan inte ge någon aktuell statistik. Men den låg alltid på topp tre, ibland först, för batterianvänding tillsammans med youtube och spotify.
Provade olika lösningar som jag hittade på internet, inget hjälpte.
Avaktiverade också bakgrundsanvändingen en gång, det hjälpte, men hela poängen med appen försvann då den inte längre uppdaterade i bakgrunden.

Ok märkligt. Jag har till o med tillåtet att att ha begränsad tillgång, dvs inga batterisparfunktioner är aktiverade för denna app utan problem

Av jnsson
Skrivet av nikwad:

Testat med en galaxy s10e och nu senast med en pixel 8 pro.

Vad ligger den på i batterihistoriken? Så här ser det ut hos mig
Enligt Androids batterihistorik:

Enligt Gsam Battery Monitor:

Har iallafall inte haft något problem med batteri drain.

Av jnsson
Skrivet av nikwad:

Ett stort problem med phone link är att den dränerar batteriet på nolltid.
I princip behöver man sätta på den laddning så fort man har det aktiverat.

Har även upplevt att appen fortsätter att tömma batteriet även när det inte finns aktiv koppling.

Dränerar batteriet? Inte alls hos mig. Har knappt ens visats i batterihistoriken på min nuvarande Moto G54 eller min föregående Xiaomi Redmi Note 5. Vad för telefon kör du med?

Av jnsson
Skrivet av Gräs-Mannen:

Själv stänger jag av snabbladdning för att inte slita ut batteriet och kör mestadels trådlös laddning för att inte slite ut usb-kontakten.

Trådlös laddning genererar mer värme så du sliter mer på batteriet. Jag använder en äldre 1A laddare för att minska slitaget på batteriet

Av jnsson
Skrivet av DavidtheDoom:

Har du tidigare haft Iphone och imessage-anslutit ditt telefonnummer?

Skrivet av Elfving88:

Tror samma sak

Fast i o med att han haft telefonen i 1 år så känns det långsökt med iMessage, då borde han haft problem tidigare tycker jag

Av jnsson
Skrivet av simon15:

Jag står inför ett liknande problem då jag skall flytta utomlands men vill behålla mitt svenska nummer då jag bitvis under t.ex. semester kommer spendera tid i Sverige. Mitt problem är att min telefon endast har en fysisk SIM-kortsplats. Jag vet ännu inte hur marknaden ser ut för e-sim ditt jag skall flytta (Schweiz) och jag vill därför helt omvandla mitt svenska abonnemang till ett kontantkort på e-sim. Finns det någon operatör som erbjuder detta? Alternativet vore annars att antingen ha ett abonnemang som jag måste betala 100 kr i månaden för eller att hoppas att den operatör jag vill ha utomlands erbjuder e-sim.

Vad jag vet så är det bara Comviq som erbjuder e-SIM till kontantkortsnummer än så länge.

Av jnsson
Skrivet av dagas:

För en gångs skull får man känna sig ung för har ingen erfarenhet av detta konsolkrig.

Samma här. Helt lost

Av jnsson
Skrivet av GGlucke:

Tack för rekommendationen!
Hört att Roborock är dem ledande i detta och gör det väldigt bra. Vet även att Dreame är bra, det blev faktiskt en Dreame D10 plus, då priset var väldigt lockande. Fungerar utmärkt än sålänge. Som du säger så är det väldigt viktigt att göra rent roboten också.

Tack för rekommendationen!
Dreame är bra dem, blev en Dreame D10 plus nu, fungerar klockrent. Skönt med station så man slipper tömma titt som tätt. Utan mer göra rent roboten. Använder du Xiaomi Home appen? Jag laddade ner Dreamehome appen, hörde att den skulle ha fler funktioner till robotdammsugaren.

Tack för rekommendationen!
Förstår det och har hört mycket gott om Roborock. Blev en Dreame D10 Plus, antar att apparna är liknar varandra. Väldigt lätt att ställa in allt med Dreame också.

Jag har också kört med en Roborock S5 Max i nu 3 år och den fungerar alldeles utmärkt fortfarande. Den var dyr att köpa för mig, men då jag hatar att dammsuga så har den varit värd det för mig.

Av jnsson
Skrivet av rwkk:

Volvo säljer inte, ingen fara för den närmsta framtiden

Volvo?

Av jnsson
Skrivet av Bozzeta:

Ja, om det är amazon som är säljare.
Blir en QR-kod som de skannar på posten.

Skrivet av Hondaxl:

Ok kanon,jo det är amazon själva.
beställde ett par eccoskor som jag prövade i butik men nu tycker jag dom känns trångare haha..priset va typ 400kr billigare på amazon.
Skumt

Behöver dock inte vara Amazon som är säljaren, bara att de hanterar frakten

Av jnsson
Skrivet av Hondaxl:

Hur gör man en retur om man inte har tillgång till skrivare? går det få det i appen ? mvh

Du kan be ombudet skriva ut fraktsedeln. Jag har till o med för mig att det står i mailet / informationssidan att man kan visa upp qr koden till ombudet så skriver de ut sedeln

Av jnsson
Skrivet av b-earl:

Saknar alternativet, "Har inget streamingkonto"

Avstå röst passar bra då

Av jnsson
Skrivet av CrispVanDahl:

Mörkret fortsätter.
Coulibaly sämst på planen och drar på sig rött kort.
Skamligt usla senaste veckorna. Kommer inte bli lätt om vi måste sälja Pittas i sommar.

Måste sälja?