Testpilot: Synology Diskstation DS1517+

Testpiloten Flamso tar sig an Synologys senaste iteration av kompakta NAS-enheter, Synology Diskstation DS1517+.

1. Inledning

Jag har länge planerat att köpa en NAS-enhet men det har aldrig riktigt blivit av. Idag sitter jag på drygt 1 500 GB utrymme i form av SSD-enheter, då hårddiskar för så mycket oväsen i min dator. En sådan enhet hade kunnat avlasta min dator från att vara igång dygnet runt.

Mjukvaran Plex är något jag börjat använda det senaste halvåret, innan dess lade jag över videor på mitt USB-minne eller använde HDMI-kabel från datorn. Båda alternativen är klart omständliga. Fördelen med Plex är att jag slipper ha källan nära min TV, något som vissa NAS-enheter konstigt nog har siktat på med HDMI-anslutning.

Synology Diskstation DS1517+ är däremot en renodlad NAS-enhet utan bildanslutningar och betydligt närmare mina egna önskemål. Nu har det blivit dags att undersöka om den uppfyller alla kriterier.

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av Synology. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.