Testpilot: Gigabyte P57X v7-NE326T

Testpiloten Björn Endre tar sig an Gigabyte P57X v7-NE326T, en kraftfull bärbar speldator med senaste generationens Intel-processor, Nvidia Geforce GTX 1070 och 120 Hz-skärm.

1. Inledning

Länge var det inte riktigt möjligt att kombinera ett seriöst spelande med bärbara datorer, då främst grafikkretsarna inte klarade av att ge oss bilduppdateringen som behövs. Sedan några år har dock utbudet av bärbara datorer för spelande exploderat och idag har alla de större tillverkarna speciella modeller riktade till oss spelnördar, så även Gigabyte.

Jag har fått möjligheten att testa deras senaste modell P57Xv7 som kommer utrustad med den 7:e generationens Intel Core i7-7700HQ-processor, Nvidia Geforce GTX 1070 med 8 GB DDR5-minne, samt en 17,3-tumsskärm med en upplösning på 2 560 x 1 440 pixlar och 120 Hz bilduppdateringsfrekvens.

DH_Meetup-25.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av Gigabyte. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.