Testpilot: Synology DiskStation DS916+

Testpiloten TheMadPanda tar en närmare titt på Synologys Diskstation DS916+, en NAS-enhet som kommer utrustad med en fyrkärnig processor och plats för fyra stycken hårddiskar.

1. Inledning

Den taiwanesiska tillverkaren är idag en av de största aktörerna på marknaden för NAS-enheter, med produkter i alla prisklasser och storlekar. I dagens test är det dags för en större variant inom kategorin nätverksbaserad lagring.

Efter att jag tidigare har testat DS216Play, som är anpassad för lättare hantering i vardagsrumsmiljö, är det nu dags för en mer seriös variant. Synology Diskstation DS916+ riktar sig till de som vill hålla på med lagring på högre nivå, där enheten rymmer fyra hårddiskplatser och drivs av en fyrkärnig processor.

DH_Meetup-25.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av Synology. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.