Testpilot: Adata Ultimate SU900 256 GB

NVMe och PCI Express lagring är på framtåg men än är inte SATA-enheterna ute ur leken. Testpiloten David Kvist tar sig en närmre titt på Adatas mellanklassare Ultimate SU900.

1. Inledning

De senaste åren har nya lagringsgränssnitt inte bara fått fotfäste utan även faktiskt börjat ta fart. SATA är med det sagt fortfarande det vanligaste gränssnittet och en stor del av marknaden.

När det kommer till lagring finns det en segmentering mellan enheter för lagring, andra för system och några modeller sitter högst upp i tornet med skyhög prestanda. Adata Ultimate SU900 placerar sig någonstans i mitten av segmentet och siktar in sig på köpare som letar efter en systemdisk.

Gränssnittet är SATA och prestandan och prislappen därefter. Har SU900 vad som krävs för att få kunderna att öppna plånboken? Häng med när jag tar mig en närmre titt!

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av Adata. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.