Testpilot: Seagate Ironwolf och Ironwolf Pro

NAS-enheter blir allt vanligare och i takt med detta ökar även behovet av hårddiskar för dessa. Testpiloten Hugo "bl0m1" Blom tar en titt på fyra enheter i Seagates Ironwolf-serie.

1. Inledning

Lagringsjätten Seagate är en av de största och äldsta aktörerna på marknaden. I takt med att marknaden förändras ändras även produkterna. En av de produkter som blivit allt mer populära under de senaste åren är NAS-enheter, ett centralt ställe där all data sparas för att sedan kunna nås genom andra enheter på ett smidigt sätt.

IMG_20170504_202535.jpg

För att spara den här datan krävs självklart hårddiskar, där det finns flertalet olika tillverkare som vill ha en bit av kakan. En av de större är Seagate och idag skall vi ta en närmare koll på företagets Ironwolf-serie, vilken är specifikt tillverkade för att placeras i så kallade NAS-enheter.

DH_Meetup-25.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av Seagate. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.