Testpilot: MSI X370 SLI Plus

Ryzen har kanske varit vårens stora snackis. Testpiloten David Kvist kikar närmare på MSI:s moderkort X370 SLI Plus, samt även minnesskalning och AMD:s styrkretsar.

1. Inledning

Med pompa och ståt har AMD lanserat sin nya processorarkitektur Zen med sin processorserie Ryzen. Inte bara har de lanserat en helt ny processor, utan även plattformen och designfilosofin kring denna har fått sig en omgång. Med AM4 bryts tidigare bakåtkompatibilitet och då inte bara för processorer, utan även kylare med egen monteringsplåt och primärminne har även de fått stryka med.

MSI X370 SLI PLUS PHOTO11.jpg

Säg att du är sugen på ett moderkort med alla häftiga funktioner men inte vill lägga lika mycket pengar på moderkortet som på processorn. Vad får du då?

MSI X370 SLI Plus kan, som namnet antyder, både hantera flera grafikkort från båda grafikkortstillverkare men är även utrustat med den häftigaste styrkretsen på AM4-plattformen – X370. Vad innebär då detta och vad får du för pengarna?

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av MSI. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.