Testpilot: Seagate Firecuda

Priserna på SSD-enheter fortsätter öka, vilket gjort att hybriddiskar seglat upp som en riktig utmanare. SweClockers testpilot Hugo Blom tittar närmare på fyra modeller från Seagate.

5. Sammanfattning

Seagate Firecuda lämnar mig med varierande tankar. I vissa scenarion skiner den och i andra ligger den en bra bit efter de konkurrerande teknikerna. Skall jag vara ärlig vet jag inte vilken målgrupp Seagate siktar in sig på.

Det krävs lite för mycket återupprepande för att de flesta skall få ut den högre prestandan. Skulle bara ett fåtal program användas har jag tyvärr svårt att se fördelen gentemot en mindre SSD-enhet, vilken ger betydligt bättre prestanda.

Jag ger dock Seagate ett plus i kanten för mjukvarorna som ingår, dessa fungerar lika bra med diskar från andra tillverkare som deras egna. Det rör sig om två mjukvaror som kan både kontrollera diskarna med lite enklare tester samt att klona innehållet från en redan befintlig disk till en annan.

I dagsläget skulle jag tyvärr säga att tekniken bakom hybriddiskarna inte riktigt är redo för den stora massan. Denna kommer högst troligt utvecklas mer framöver, men i dagsläget erbjuder den inte det lilla extra som gör mig beredd att dela ut en utmärkelse.

Fördelar

  • Lite vibrationer

  • Mjukvarorna

  • 5 års garanti

Nackdelar

  • Varierande prestanda

Pris vid publicering: från 749 kronor