Testpilot: AOC Agon AG352UCG – 35 tum och G-Sync för 9 000 kronor

Med hög uppdateringsfrekvens, G-Sync och rejäl välvd skärmyta utlovar AOC Agon AG352UCG storslagna vyer även för den mest kräsna användaren. Häng med när testpiloten David Kvist sätter modellen på prov.

1. Inledning

Taiwanesiska AOC är inte några nybörjare på skärmar, men har kanske inte synts till särskilt mycket på den svenska marknaden. Under 2016 drog företaget dock igång en rejäl satsning på gamingskärmar under varumärket Agon, som i första hand riktas mot de högre prestandaklasserna.

DKV-AG352UCG-Front.jpg

Nu är AOC på väg att lansera en ny ultrabred gamingskärm med ganska kaxiga specifikationer. AOC Agon AG352UCG mäter hela 35 tum och levererar finesser som välvd skärmpanel av VA-typ, 100 Hz uppdateringsfrekvens och stöd för Nvidia G-Sync. Häng med när testpiloten David "DavidTheDoom" Kvist tar en närmare titt på vad mycket väl kan bli en av vårens stora snackisar på skärmhimlen.

DH_Meetup-25.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av AOC. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.