Testpilot: Asustor AS3102T – NAS-enhet för vardagsrummet

En ny NAS från Asus lagringsvarumärke erbjuder allt från HDMI till 4K UHD-stöd och USB 3.0. Testpiloten Alvar "TheMadPanda" Berglind tar en närmare titt på Asustor AS3102T.

1. Inledning

Från början var NAS (Network-Attached Storage) enbart till för att centralisera lagringen. En NAS-enhet ansluts till nätverket och minskar exempelvis behovet av stora hårddiskar i dator(erna). Numera har dock moderna NAS-enheter så många funktioner att de snarare förvandlats till något som mer liknar konsumentanpassade servrar.

Dagens modell kommer från Asus, eller rättare sagt dess lagringsvarumärke Asustor, och innehåller två hårddiskplatser. Därutöver erbjuds ett stilrent utseende och flera mediaorienterade funktioner. Bland dessa kan nämnas HDMI-utgång och stöd för 4K UHD – en fingervisning om att den även är avsedd för vardagsrummet.

Det är dags för testpiloten Alvar "TheMadPanda" Berglind att undersöka Asustor AS3102T.

DH_Meetup-25.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av Asustor. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.