Inledning

Svenska Fractal Design har med åren hunnit bygga upp en gedigen produktportfölj av datorchassin i varierande storlekar och utföranden, där startskottet markerades med introduktionen av Define-serien under 2008. Modellserien, som idag är en riktig grundpelare i företagets sortiment, har gjort sig populär tack vare ett avskalat yttre i kombination med en lättarbetad insida där låg ljudnivå står i fokus.

I slutet av förra året introducerades den femte inkarnationen av serien i form av Define R5. Modellen bjöd på en del intressanta förbättringar över sin föregångare men samtidigt hävdade många att Fractal Design inte vågade ta ut svängarna tillräckligt och att nykomlingen var alltför lik tidigare chassin i serien.

IMG_8451.jpg

Företaget svarar nu på kritiken genom att knoppa av Define-serien med en helt ny modell som ska leva bredvid "det säkra kortet" Define R5. Tillskottet Define S skuffar om på insidan, där saker som 5,25"-platser och utbyggt lagringsutrymme får stryka på foten till fördel för bättre ventilationsmöjligheter med mängder av fläktplatser och utrymme för radiatorer.