Inledning

Marknaden för surfplattor är på fortsatt uppgång där marknadsledaren idag är Apple, men även Googles operativsystem Android blir mer populärt för var dag som går. Dessa enheter innebär små, strömsnåla processorer tillskrivna arkitekturen ARM som i mångt och mycket är tillräckligt för att få jobbet gjort. Fast beslutna om att ta en del av marknaden är Microsoft och inte minst halvledarjätten Intel.

Acer W700-1.jpg

Intel tror att det finns en marknad för kraftfullare alternativ än ARM och deras egna Atom-processorer. Med fjärde generationens Core i-processorer Haswell hoppas Intel uppnå en perfekt balans mellan värmeutveckling, energiåtgång och prestanda. Redan idag med den tredje generationen, Ivy Bridge, har vissa tillverkare tagit steget och utvecklat just högpresterande surfplattor med Windows 8.

SweClockers testlabb sätter tänderna i Acer Iconia Tab W700: en surfplatta som gjorde entré med Windows 8, men som uppdaterats med en kraftfullare processor och ett nytt tillbehör som sätter mobilitet i första rummet. Frågan är om Acer tagit fram en produkt värdig att konkurrera mot de vanliga surfplattorna och samtidigt har funktionen av en bärbar dator.