Inledning

Grafikkort med dubbla processorer är det bästa giganterna AMD och Nvidia kan frammana. Nvidia var sent ute med generationen "Kepler" på 28 nanometer, men med Geforce GTX 680 väl i produktion plöjde företaget igenom marknaden som en ångvält. Geforce GTX 690 kammade hem prestandatronen med besked och dubbla grafikprocessorer, och i förhållande till prestandan är det ett strömeffektivt grafikkort samt ett sant testamente för ingenjörsskapet i Nvidias led.

I samband med AMD:s lansering av HD 7000-serien utlovades även från det hållet ett grafikkort med dubbla processorer – "New Zealand", även kallat Radeon HD 7990. Efter lanseringen av Nvidias trumfkort tystades dock ryktena om en liknande best från AMD, och en tid senare stod det klart att grafikkortet inte skulle se dagens ljus.

IMG_0933.jpg

Partnertillverkare har dock fått fria händer att ta fram egna lösningar, och det är just vad Asus ROG Ares II är. Här återfinns dubbla processorer med fabriksöverklockning, vilket på pappret har potential att kamma hem titeln "världens snabbaste grafikkort". Utöver prestanda i den absoluta toppskiktet utlovas god kylning och rum för överklockning.