Det är datorerna Dell Vostro 1510 och 1310 som Dell i maj sålde med ett märkligt tangentbord. Problemet är att Z-tangenten placerats under S istället för A där den ska sitta, vilket gör det svårt att skriva normalt.

Vostro-serien är en dator till för små företag och modellerna säljs i hela Europa. Problemet upptäcktes först i Storbritannien i maj. Dell återkallade därför datorerna och en talesman försäkrade att problemet åtgärdats.

Nu i juni har Dell tagits med brallorna nere och kunder i Storbritannien och Italien har fått datorer med det gamla tangentbordet. En mycket generad talesperson på Dell kommenterar att de, precis som i maj, helt missat de feldesignade tangentborden i kvalitetskontrollen. Dell lovar nu att de ska bättra sin kvalitetskontroll.

One of our keyboard parts suppliers sent us one shipment of the previous layout. When the factory received the shipment, our own quality control process did not pick up the error. We have now put in place new quality control measures in our keyboard parts procurement process.

Kunder som fått en dator med felaktigt tangentbord kan antingen skicka in datorn till Dell eller få ett nytt tangentbord.

Källa: Reg Hardware.