Att nätaggregat är ett lukrativt affärsområde råder det inga tvivel om. Allt fler tillverkare storsatsar på området, och i takt med att det blir populärare med Crossfire- och SLI-konfigurationer ökar även kraven från användare.

Denna gång har turen kommit till en väl tilltagen modell som framförallt lovar högre effektivitet än tidigare. Det handlar om Cooler Master UCP 900, där de första tre bokstäverna står för ”Ultimate Circuit Protection” och siffrorna för effekten i watt.

Enligt Cooler Master uppnår den nya modellen hela 88 procents effektivitet. Detta innebär en mindre förlust i omvandlingen, vilket i sin tur ger lägre värmeutveckling och i förlängningen en billigare elräkning. På grund av detta har nätaggregatet certifierats med ”80Plus Silver”, en utmärkelse Cooler Master är först i världen med att uppnå.

I övrigt märks solida kondensatorer, ”soft start circuit” och “continuous active clamp forward switching technology”. Testrapporten från certifieringsprocessen finns att läsa här. Modellen ska dyka upp i juni och kommer att visas upp på den stora datormässan Computex i Taiwan.

För alla som är ute efter ett nytt nätaggregat har två av SweClockers läsare sammanställt en lista över modeller att hålla utkik efter och varianter att se upp med. Listan finns givetvis i nyhetsarkivet.