Abit har tillverkat grafikkort tidigare. Under början av 2000-talet släppte tillverkaren både Geforce och Radeon. Modeller som Geforce 256, Geforce 4 Ti4400 och Radeon 9800 XT gick att köpa från Abit, ibland efter referensdesign och ibland med annorlunda kylning. År 2005 slutade Abit sälja grafikkort, bland annat då ekonomin började gå dåligt.

Nu rapporterar Digitimes att Abit inom kort kommer att släppa helt nya Geforcemodeller. Abit hamnar då i samma skara som ECS och Foxconn som också säljer moderkort och Geforcegrafikkort.

Enligt Digitimes kommer det att bli svårt för Abit att kunna konkurrera i det här segmentet. Tillverkare som EVGA, Zotac, XFX och Asus är redan mycket stora och om inte Abit kommer med något nytt lär det vara svårt att ta marknadsandelar. Abit kan antingen konkurrera med lågt pris eller med annorlunda modeller.

Tidigare konkurrerade Abit med grafikkort med annorlunda, kraftfullare, kylning. När Abit var på topp lanserades grafikkort med en kylning Abit kallade för OTES. Den här kylningen kopplade fläkten till en segmenterad tunnel som blåste ut varm luft ur chassit. Nu för tiden är liknande kylningar nästan standard, men det visar i alla fall att Abit hade idéer förut.

Abit kommer enbart att sälja grafikkort från Nvidia, och inte både Nvidia och Ati (nu AMD) som tidigare. Att sälja grafikkort från båda tillverkare är just nu inte ekonomiskt möjligt.

Det ska bli intressant att se vad Abit kommer att göra för att slå sig in på grafikkortsmarknaden igen.

Källa: Digitimes.