Nätaggregat med 1000 watt uteffekt är inte för alla, men för de som exempelvis kör SLI med fler än två grafikkort och dessutom har massvis av annan hungrig hårdvara kan en rejäl nätdel vara bra. Att Corsair HX1000W främst inriktar sig på värstingsystemen står klart och blir ännu tydligare när man tittar på kablarna. Modellen är utrustad med hela sex stycken grafikkortskontakter som både fungerar med 6-pin och 8-pin-grafikkort.

Corsair har fått sitt nya nätaggregat certifierat av Nvidia för trippel-SLI och HX1000W är faktiskt världens första certifierade nätaggregat med 1000 watt uteffekt. Konkurrenternas nätaggregat som också är certifierade ligger på 1100 watt eller till och med 1300 watt. Corsairs nättaggregat är alltså en effektiv pjäs, något som tillverkaren själv inte är långsam med att kommentera.

The fact that the HX1000W meets the 3-way NVIDIA SLI Technology specification at a wattage rating that is up to 30% lower than some of our competitors highlights Corsair’s superior engineering expertise and world-class product development efforts. Clearly, this is the ultimate power supply for enthusiasts and demanding customers who want the very best hardware in their gaming rigs.

HX1000W har två separata 12 volt-linor som tillsammans kan leverera 960 watt effekt och en strömstyrka på 80 ampere. Verkningsgraden är ca 80 procent och nätaggregatet är kyld med en stor 140 mm-fläkt. I specifikationerna listar Corsair dessutom att nätdelen har kondensatorer av hög kvalitet, och att produkten är designad för datorer med flera grafikkort/processorer.

Corsair HX1000W är en nätdel i samma produktserie som Corsairs 520W, 620W och senast 750W-nätaggregat och det är därför mycket troligt att det är CWT eller Seasonic som ligger bakom tillverkningen. Likt tillverkarens andra modeller har nätaggregatet fem års garanti. Föga förvånande kommer nätdelen att bli dyr, det rekommenderade priset är 279,99 dollar, 100 dollar mer än 750 W-modellen. Räkna med ett svenskt pris på över 1500 kronor.

Redaktionen vill återigen påminna alla läsare om den imponerande kartläggningen av nätdelar som några anonyma medlemmar gjort. Förhoppningsvis kommer SweClockers nätaggregatsexperter att sätta sig in i HX1000W och se om det är så bra som det verkar.

Källa: Corsair.