Vi har tidigare rapporterat om Intels basic platform för ultramobila datorer som bygger på styrkretsen 945GSE. MSI utvecklar en dator baserad på plattformen som använder en Diamondville-processor. Tidigare information sade att datorn skulle utrustas med en 7-tumsskärm, precis som Asus Eee PC. Detta ska man nu ha gått ifrån och istället kommer datorn att använda en skärm på 10 tum.

Anledningen sägs vara att många konsumenter beskriver 7-tumsskärmen hos Eee PC som den största nackdelen med datorn. Datorn kommer att visas upp under Cebit 2008. MSI är långt ifrån ensamma om att utveckla ultramobila datorer baserade på Intels plattform. 2008 kommer helt klart att bli ett intressant år för små och och billiga datorer.

Hsu förväntar att antalet skeppade bärbara datorer vid 2010 kommer att överskrida 4,5 miljoner enheter. Detta kommer placera företaget bland de tio största inom branschen. Hsu förväntar också att företagets omsättningen kommer att öka med 20 procent under 2008 jämfört med föregående år, detta med hjälp av en ökad försäljning av bärbara datorer. Idag utgör moderkortstillverkningen 30 till 40 procent av omsättningen, grafikkort 20 till 30, bärbara datorer 20 och IPC 10 procent av omsättningen.

Läs mer hos Digitimes.