Asus har också avslöjat att man ska börja skeppa Eee PC 4G och 8G med Windows XP förinstallerat i USA. Anledningen sägs vara att många kunder har kommit med önskemål om just detta då man uppenbarligen finner Linux-miljön (Xandros) alltför främmande. Att ett byte av operativsystemet kommer att påverka priset på Eee PC är nog ingen överaskning. Asus har dock inte uppgett hur mycket priset kommer att påverkas.

Längre fram under året planerar Asus att introducera modeller av Eee PC med skärmstorlekar på 8 och 8,9 tum. Detta är säkert välkomnat av många då dagens 7-tumsskärm ibland känns begränsande. Asus arbetar också på nya batterier till datorerna som ska erbjuda bättre batteritider. Under CES-mässan som nyligen hölls avslöjade man också att man planerar att utrusta Eee PC med den trådlösa Wi-Max-standarden. Detta så fort som Intel är redo med tekniken.

Något som man inte tänker ändra på är processorn, Celeron M-processorn som används idag kommer alltså att stanna kvar, åtminstone under 2008. Även med alla uppgraderingar vill Asus hålla kvar priset på en nivå som utmärker Eee PC. Målet är tydligen att de nya modellerna inte ska kosta mer än 500 amerikanska dollar.

Källa: Tech Report.