Ruiz sade på en konferens i New York på torsdagen att man planerar att gå plus-minus-noll under andra kvartalet 2008 och göra vinst under det tredje kvartalet. President och Chief Operating Officer Dirk Meyer sade också under konferensen att AMD gjort många saker bra men att man samtidigt gjort något väldigt dåligt. Nämligen att man inte lyckats få ut sina fyrkärniga, Barcelona-baserade Opteron-processorer till kunderna.

We have done one thing very poorly. Namely, we haven't delivered our quad-core product.

Dessa processorer lanserades i september i år men man lyckades inte få ut dessa till kunderna då ett tekniskt problem hindrade detta. Nu ska man ha kommit på vad felet ligger i och att detta är ganska lätt att åtgärda. De fyrkärniga Opteron-processorerna baserade på Barcelona-arkitekturen ska enligt gällande uppgifter dyka upp under första kvartalet nästa år.

Även då AMD har redovisat förluster de senaste kvartalet har omsättningen stadigt ökat. Vi får nu hoppas att Ruiz och Meyer vet vad de talar om och att AMD återigen kan komma på fötter med ekonomin som ända sedan uppköpet av ATI varit minst sagt skakig.

Källa: Business Week.