Steam Deck och den kavalkad av efterapare som har lanserats sedan Valve släppte sin handhållna speldator drivs alla av systemkretsar från AMD. Det är inte så konstigt, då företagets integrerade grafik länge har varit betydligt vassare än Intels.

Med nya Meteor Lake-familjen börjar det bli ändring på det. Tester på datorer har visat att Intels nya Arc Xe-kärnor har knappat in på AMD:s RDNA 3. Core Ultra 7 155H har uppvisat liknande prestanda som Ryzen 7 7840HS, även om AMD-kretsen fortfarande verkar ha övertaget vid lägre effekter.

Det har inte hindrat MSI från att ge sig på att utmana status quo med den första handhållna speldatorn med Intel-systemkrets. Under torsdagen delade MSI en bild på Claw, som den heter, och redan nu har Videocardz publicerat ytterligare detaljer som har läckt via Geekbench-resultat.

Processorn blir just Core Ultra 7 155H, även om MSI förmodligen inte låter den köra för fulla muggar – officiellt är den klassad som 28-watt TDP men har en maxeffekt på 115 watt. Tillverkaren har förmodligen valt just den modellen för att komma åt de åtta Xe-kärnorna, och det är möjligt att CPU-kärnorna körs nedklockade eller med färre aktiva P-kärnor för att minska strömförbrukningen och värmeutvecklingen.

De läckta uppgifterna visar också att MSI planerar att erbjuda upp till 32 GB arbetsminne i den handhållna speldatorn, som företaget ska visa upp offentligt på CES nästa vecka.