Ikea fortsätter bygga ut sitt smarta hemmet sortiment. Nytt för den här gången är en trio sensorer vid namn Parasoll, Vallhorn och Badring som gör det enklare att koppla vad som händer i hemmet med dina uppkopplade prylar.

574408_980 (1).jpg

Ikea Parasoll

574410_1280 (1).jpg

Parasoll känner av när dörrar öppnas.

574412_1280 (1).jpg

Även om ungarna är snabba som attan kan Vallhorn registrera rörelser.

574413_1280 (1).jpg

Fukt är ingen match mot Badring.

Sensorn Parasoll kan placeras på dörrar och fönster och registrerar när dessa öppnas och skickar automatiskt en avisering till din telefon. Vallhorn känner av rörelser i utrymmet sensorn är placerad och kan sätta på lampor, vilket gör att du slipper anstränga dig för att klicka på lampknappen. Badring kan känna av fukt och ska upplysa dig om det blivit någon vattenläcka i badrummet. Samtliga produkter kan kopplas upp till Ikeas smarta hemmet-hubb Dirigera och det är möjligt för dig att själv välja vad de olika sensorerna ska göra.

I vanlig ordning när det kommer till Ikea-produkter handlar det om pressade priser. Dörrsensorn Parasoll väntas kosta runt 130 kronor och rörelsesensorn Vallhorn väntas landa på runt 110 kronor. Liknande sensorer har ett snäppet högre pris, men varierar beroende på märke. Rörelsesensor till Philips Hue kostar runt 400 kronor, medan variant från Cotech kostar 160 kronor. Liknande dörrsensorer kan hittas för mellan 180 och 300 kronor.

Både Parasoll och Vallhorn ska börja säljas i Danmark i januari, men lansering väntas ske samtidigt i Sverige. Fuktsensorn Badring släpps i april och har för tillfället ingen prislapp.

Har du några smarta hemmet-prylar från Ikea?