För den som tillbringar många timmar vid datorn är ergonomi ofta kritiskt för kroppens välbefinnande. För att undvika besvär med exempelvis musarm eller ryggont kan rätt tillbehör vara nyckeln. Det är även Logitechs fokus med nya tangentbordet Wave Keys, som placerar tangenterna på olika höjd i ett vågformat mönster.

Logitech Wave Keys påminner både om den gamla föregångaren med samma namn, samt det lite modernare syskonet Ergo K860, som också kan beskrivas som vågformat. Till skillnad från Ergo K860 har Wave inte någon delad knappsats, utan följer en mer traditionell layout, inklusive numpad. Användare ska således inte behöva lära in ett nytt skrivsätt, eftersom tangentbordet är tillräckligt snarlikt traditionella platta varianter.

wavekeys3.jpg

Logitech Wave Keys

wavekeys1.jpg

Logitech Wave Keys

wavekeys2.jpg

Logitech Wave Keys

Enligt Logitech bidrar vågformen till att handleder och underarmar placeras i en "naturlig skrivposition". Tillsammans med det inbyggda handledsstödet ska det ge ökad komfort och bekvämare skrivställning. Formen är enligt Logitech framtagen med hjälp av användartester, däribland i bolagets eget "Ergo Lab".

Utöver vågformat utförande är tangentbordet kompatibelt med flera operativsystem. Anslutning sker antingen med Bluetooth eller USB-dongel och det trådlösa tangentbordet strömförsörjs med två AAA-batterier, vars batteritid specificeras till cirka 36 månader. Det kan anslutas till upp till tre enheter samtidigt, mellan vilka det går att skifta med hjälp av en snabbknapp. Tangentbordet finns i svart eller vitt och prislappen ligger på 899 kronor.

Tänker du på ergonomi vid skrivbordet?