Youtube-kreatörer som vill göra videor i sitt modersmål men samtidigt nå en engelsk publik producerar ofta flera videor på olika språk för att kunna nå brett. Detta nästan dubblar produktionstiden för varje video, men Youtube har nu implementerat möjligheten att lägga till fler ljudspår som gör att endast en video behövs spelas in.

Funktionen kommer inte bara underlätta för kreatörer att endast behöva producera en video, fast med flera ljudrpår, utan gör det även möjligt för videoskapare att samla alla följare på ett och samma ställe. Youtube-profilen Mr Beast har elva olika Youtube-kanaler för att nå tittare i olika länder, men med ändringen behövs det bara en kanal där alla kan titta och kommentera på samma video, även om det har dubbats till andra språk.

För användare som vill ta del av videor i ett specifikt språk kommer bara behöva klicka i språket i fråga en gång. Webbsidan kommer ihåg din preferens och om dubbad version av nästa video du klickar på finns tillgänglig startar denna i stället för att du behöver byta.

Youtube kommer göra det möjligt att välja mellan olika ljudspår i videor där fler finns tillgängliga relativt omgående. För videoskapare kan det dröja ett tag innan möjligheten att lägga på ytterligare ljudspår. För tillfället är det endast vissa utvalda Youtube-profiler som fått tillgång till funktionen.

Subbat eller dubbat?