Efter otaliga iterationer har de flesta telefontillverkare enats om de grova penseldragen kring en smart telefon. Förenklat är en modern telefon ett tunt rätblock och med tiden har de flesta tillverkare hittat lösningarna som står pall för de påfrestningar som ett liv i en ficka erbjuder. När exempelvis vikbara modeller eller nya aktörer äntrar marknaden är det alltså lite extra spännande för att se om konstruktionen håller måttet.

På Youtube-kanalen Jerryrigeverything synas en uppsjö av färska telefoner i sömmarna, där eldprovet är ett böjtest. De flesta produkterna håller formen, medan andra blir permanent böjda eller delas i två. Nu gästas Youtube-kanalens testlabb av den uppmärksammade mellanklasstelefonen Phone 1, som är den första i sitt slag från relativt nystartade Nothing.

Med tonvikt på ljusstark design och avskalad estetik har Nothing och Phone 1 hittills fått mycket uppmärksamhet. Inte minst bland SweClockers medlemmar, där kopplingarna till svenska designföretaget Teenage Engineering och Oneplus-medgrundaren Carl Pei kittlar mången nördnerv. Jerryrigeverythings test visar att det inte enbart handlar om en upphausad produkt, eftersom skärmens hårdhet och aluminiumramen är i linje med många andra enheter.

Nothing Phone 1.jpg

Bildkälla: Jerryrigeverything

Nämnda böjtest antyder dock att Phone 1 inte är det mest stryktåliga på marknaden, när telefonen gnäller och spricker en aning där plast möter aluminium i ramen. Glaset på fram- och baksida är dock intakta och Phone 1 tar ingen skada, men tangerar gränsen till kollaps. Således är det en god idé att inte sitta på telefonen, men med kapslingsklassen IP53 är det också viktigt att hålla den borta från damm och vatten.

Är du sugen på Phone 1, eller har du kanske redan slagit till? Berätta i kommentarstråden!