Komplett Group, koncernen bakom både återförsäljarna Komplett och Webhallen, får nu tillskott genom ännu ett förvärv. Den här gången är det ingen mindre än återförsäljaren Netonnet och Komplett Group förvärvar alla bolagets aktier till ett värde om 3 706 miljoner kronor. Sammanslagningen väntas resultera i en samlad marknadsandel i Norden om cirka tio procent.

Komplett och NetOnNet passar perfekt ihop. Tillsammans får vi ännu fler kunder och därigenom också möjligheter till ännu bättre inköp, vilket gör att vi kan fortsätta erbjuda attraktiva priser. Nu breddar vi koncernens geografiska närvaro och skapar förutsättningar för ett ännu mer attraktivt erbjudande och den bästa kundupplevelsen – Lars Olav Olaussen, VD på Komplett Group.

I ett pressmeddelande framgår det att Netonnet likt Webhallen ska fortsätta agera som ett eget varumärke styrt av nuvarande VD Susanne Holmström. Affären måste först granskas av svenska och norska konkurrensmyndigheter samt godkännas av Kompletts bolagsstämma.

Kompletts tidigare förvärv har bestått av bland andra Webhallen, som köptes för cirka 140 miljoner kronor under 2013. Sex år innan det förvärvade de även Inwarehouse för 173 miljoner kronor. Inwarehouse egna plattform avvecklades och dess hemsida pekades senare om till Komplett själva, ett öde som alltså inte drabbat Webhallen och sägs undvikas även i fallet med Netonnet.

Komplett + Netonnet + Webhallen + Inwarehouse = Komplettonnethallenhouse?